Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
Kederli
Kederli

Ağlanacak haldeyiz!

Yorum

Ağlanacak haldeyiz!

( 2 kişi )

2

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

802

Okunma

Ağlanacak haldeyiz!

Bir ülkede anneler ve çocuklar çok ağlıyorsa, o memleket ağlanacak halde demektir.

Bir ülkede çocuklar ve yaşlılar çalışmak zorunda kalıyorlarsa, o memleket çok yoksul demektir.

Bir ülkede ibadethaneye gidenlerin sayısı çoğaldıkça, insanların umutları da azalıyor demektir.

Bir ülkede din, eğitimden daha fazla konu ediliyorsa, o memleket cahil demektir.

Bir ülkede insanların tüketim hırsı artmışsa, insanların sosyal iletişimi zayıflamış demektir.

ve

bir ülke, bir nesilde bunları yenemezse, en az iki nesil boyu aynı olumsuzluklara muzdarip kalacak demektir.

.......

Böyle bir ülke tanıyor musunuz?

Kederli, 12.02.2016

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Ağlanacak haldeyiz! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ağlanacak haldeyiz! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ağlanacak haldeyiz! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Cengiz Doğan
Cengiz Doğan, @cengiz-dogan
19.4.2016 11:09:13
Bir yerde bir insan bildiğinden fazlasını konuşuyorsa o insan boş konuşuyor demektir, hani o çok sevilen ülkeler var ya! oralara da bir bakın ibadethaneler doluyormu? dolmuyormu? anladığım kadarıyla siz ibadethaneye gidenlerin içinde değilsiniz o zaman sorarım size, sizdeki umutsuzluk niye? karamsarlık neden? hani o bahsettiğim o çok sevilen ülkeler vardı ya oradaki din eğitiminede bir bakın kaç yaşında başlıyorlar? nasıl ve nerde eğitiliyorlar? eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı, din insanları cahil bıraksaydı oralarda şimdi karasaban bile icat edilmemiş olurdu
bhdr
bhdr, @bhdr
12.2.2016 20:35:59
5 puan verdi
Tanıyorum, maalesef Türkiye :) yolda yürürken eli mesajda telefonda olup ellerinden düşürmeyen kızlardan midem bulanır. kimi bizim bu nesil artık evinde ev telefonu barındırmak yerine cep telefonuna koşuyor. Mesela burası keşke Libya olsa... Kaddafi zamanında halkına elektriği Aylık 12 tl ekmek hatta peynirli ekmeği 10 krşa. benzini 24 kuruşa dağıttırıyordu bu bir gerçek. Ama değil bizler, zam zam zam zam diye halkımızı soyup soğana çevirenler utansın. Evet ağlanacak haldeyiz üstadım. Yazan kalemine yüreğine sağlık.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL