Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Al
Ali Eliş.

ACINIR

Yorum

ACINIR

( 1 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

644

Okunma

ACINIR

ACINIR

Ekşi erik gibi bozuldu millet
Laf ağzın da ilenene acınır
İşte kazan işte oyun işte et
Irak durup yalanana acınır

Devlet için, laf edilir kırkına
Biri çıkar diş atlatır çarkına
Batılıya bakıp, kendi ırkına
Hançer gibi bilenene acınır

İşi gör reziller rey alır satar
Hak bilir elini, vicdana atar
Lafın hakikati, hileye batar
Emanet oy dilenene acınır

Para tutmaz ihanetin filesi
Niyet aynı yoktu gizi hilesi
En adi kâr fukaranın çilesi
Boş elekte, elenene acınır

Bala Şerifoğlu dilin dolaşır
Üçü siler kırkı gelir bulaşır
Deli duyar laf yerine ulaşır
Elde değil talana na acınır

Ali Eliş

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Acınır Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Acınır şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ACINIR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL