Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Hanifi KARA
Hanifi KARA

GÜNÜN ŞİİRİ

Yorum

GÜNÜN ŞİİRİ

( 5 kişi )

7

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

683

Okunma

GÜNÜN ŞİİRİ


Ne olur birazcık ipucu verin
Nasıl yazılmalı günün şiiri?
Ne gibi şart gerek seçilmek için
Nasıl yazılmalı günün şiiri?

Şâirler şiiri jüriye sunar
Herkes yonduğunu kendince yonar
Kurdele beklerken hep böcek konar
Nasıl yazılmalı günün şiiri?

Şiirin kaynağı kalptir, sînedir
Hastanın şifâsı haptır, iğnedir
Bu işin kuralı, yöntemi nedir?
Nasıl yazılmalı günün şiiri?

Hatayı görünce akıl donuyor
Son söz kime ait; kimler onuyor?
Böcek ise bazen yanlış konuyor
Nasıl yazılmalı günün şiiri?

Şiirde olmalı duyguyla, ilim
Bunu emrediyor herhâlde bilim
Taraflı mı desem varmıyor dilim?
Nasıl yazılmalı günün şiiri...?

09/11’15
Hanifi KARA

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Günün şiiri Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Günün şiiri şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÜNÜN ŞİİRİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ayşe Ciplioğlu Kaş
Ayşe Ciplioğlu Kaş, @ayseciplioglukas
10.11.2015 13:56:04
5 puan verdi
Ellerinize sağlık Sayın Hocam acizane ben seçtim bile şiirinizi hem günün hem de gönüllerin şiiri olmuş.Maruzatımızı mükemmel bir şekilde arz etmişsiniz.Saygılar sunarım.
Güner2
Güner2, @guner2
9.11.2015 18:05:24
Süper olmuş, elinize sağlık Hocam. :))))
suzan çelik
suzan çelik, @suzancelik
9.11.2015 14:48:17
5 puan verdi
ÇOK GÜZEL VE SORGULAYAN BİR ŞİİR.HEPİMİZ MERAK EDİYORUZ BUNU AMA KURALLAR NEDİR BİLMİYORUZ.HERHALDE BİR JÜRİ VAR ONLAR SEÇİYOR.BEN 2012 DEN BERİ DEFTERDEYİM,BİR KERE SEÇİLDİM.2-3 TANE DE BÖCEK VAR.AMAN BOŞ VER BE KARDEŞ ŞİİRİNİ KENDİN BEĞENİYORSAN O SANA YETER.ÖNEMLİ OLAN SENİN KENDİ YAZDIĞINI BEĞENMEN.MESELA BU ŞİİRİN ÇOK GÜZELDİ.PEKALA EN AZINDAN BÖCEK ALMALIYDI.KUTLUYORUM ŞİİRİNİ,SELAMLAR.
bilgekul
bilgekul, @bilgekul
9.11.2015 13:49:15
şimdi mesela bu sitem ile günün şiiri olsanız ya da devamındaki şiirle...


içiniz rahat eder mi?


önemli olan şiir yazmak... güne gelince ne olacak? sonuçta jüri dediğiniz de bizler gibi amatörler :))




saygımla efenim
berşah
berşah, @bersah
9.11.2015 13:16:57
5 puan verdi
...:)
HALİM ZEREN
HALİM ZEREN, @halimzeren
9.11.2015 13:16:38
üstat bir senedir sitedeyim bir kere bile günün şiiri seçilemedik hep aynı kişiler seçiliyor zaten özellikle yapıyorlar herhalde biz sadece şiiri sevdiğimiz için devam ediyoruz kutluyorum şiir çok güzeldi selamlar
Mehmet Ali Akça
Mehmet Ali Akça, @mehmet-ali-akca
9.11.2015 10:49:19
:)
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL