Umut yeşilse hala mor akşamlarda Kamer olmaması neyi değiştirir ki
Ey vefasızım ey göçmen kızı Söyler misin bana Seven göze şems gerekir mi
Hüzün acıya özlem hicrana Hayat çaresizliğe gebeyse eğer Ve alın yazısını başkaları yazıyor da Seni bu şartlarda bile sevmem suçsa hala
Ve yokluğunu yok etmekten bile zorsa insanların değer yargıları Yüreğimize manevi pranga vuruluyor da Sevgimize beynimzde bile ipotek konuyorsa Söyler misin bana göçmen kızı Benim hala seni sevmemin ne anlamı var ki
KAŞİF KANİ ERTÜRK BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN BAYRAM SEVİNCİYLE KUCAKLAŞTIĞI NİCE BAYRAMLARA..
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Uğramayalı epey oldu biliyorum, aslında istençsiz olmak değil de ne bileyim işte ülkemizin geçmekte olduğu süreç sanırım beni frenleyen. Dün de önceki gün hatta günlerdir aynı duygu ve düşünceler içinde çalkalanıp duruyor aklım, yüreğim bedenim.
Bu sabah yeni eğitim ve öğretim yılı başladı sanırım biraz da bu durum çekti sayfanıza beni. Son anda geldi aklıma artık tatil yapmayı tercih ettiğiniz gerçeği ama gene de dönemedim bir iki kelam etmeden. Karamsar bir günde değilim ama çok mutlu olduğumu da söyleyemem.
İlkokula başladığım günü, hatta başlamadan önce okula gitmek için nasıl yanıp tutuştuğumu hatırladım gene sayfanıza yönelirken. Ne güzel günlermiş meğer o maddi olarak her şeyden mahrum olduğumuz ama manen doygun ve dopdolu olduğumuz günler.
Ne güzel geçmiş meğer bizim çocukluğumuz, en küçük şeylerden mutlu olmayı ne güzel öğrenmişiz.Dalından sebze meyve toplamayı, her türden hayvanla haşır neşir olmayı ne güzel yaşamışız. Ne güzel öğretmenlerimiz varmış bizlerin meğer, gözlerimize baktığında dilinden ne dökülecek anladığımız, üzmek gibi bir gaflete düşmemek için aklımızın çıktığı.
Elin yabancısı bir insan değil de sanki her gün aynı yuvayı paylaşırmışçasına yakınlık duyduğumuz, yeri geldiğinde anne-babamızdan bile çok sevdiğimiz güpgüzel insanlar.
Emekli de olsanız bu gün bu duygularımı sizin şahsınızda tüm öğretmenler için paylaşmak istedim. Kusur görülmemesi dileğimle.
Şimdi şiire dönelim değil mi;
Geçmiş zaman olur ki, hayali cihan değer diyen bir şiirdi. Gönülden kutluyor, saygılar sunuyorum.
sevgili müdürem musyekbel öğretmenim selam olsun oyüce gönlünüze ve sevgi dolu yüreğinize..ne güzel şeyler yazdınız yine..ben nasıl kasten ve kerhen maviye boyamayım etkili yorum saymayayım ki..yine bendeim vermemden ziyade siz aldınız bu notsa notu..onursa onurlandırmayı ..yemin olsun benim hiç katkım yok..katkım derken torpildi..iltimastı anlamında yani..yok yok anladım ve inandımki siz bu işi kavradınız ve iyi bir eğitimcisiniz.felsefeci ,psikolog ve de pedegok olmasnız da okumakla bu işi pişirmişiniz bence..tesbit ve tahlilerinize yine can-ı gönülden katılmamak mümkün değil diyor geçmiş bayramınızı tebrik ediyor durgunluğunuzu her gününüz bayram sevinci içinde geçmesi dileğiyle atınız diyorum..selam ve saygımla..
sevgili müdürem musyekbel öğretmenim selam olsun oyüce gönlünüze ve sevgi dolu yüreğinize..ne güzel şeyler yazdınız yine..ben nasıl kasten ve kerhen maviye boyamayım etkili yorum saymayayım ki..yine bendeim vermemden ziyade siz aldınız bu notsa notu..onursa onurlandırmayı ..yemin olsun benim hiç katkım yok..katkım derken torpildi..iltimastı anlamında yani..yok yok anladım ve inandımki siz bu işi kavradınız ve iyi bir eğitimcisiniz.felsefeci ,psikolog ve de pedegok olmasnız da okumakla bu işi pişirmişiniz bence..tesbit ve tahlilerinize yine can-ı gönülden katılmamak mümkün değil diyor geçmiş bayramınızı tebrik ediyor durgunluğunuzu her gününüz bayram sevinci içinde geçmesi dileğiyle atınız diyorum..selam ve saygımla..
Şu göçmen kızına hem acıyorumhemde gıpta ediyorum Acıyorum bu kadar büyük bir sevdayı yaşayamadığı için Gıpta ediyorum bu kadar vefalı bir yürekte yer ettiği için Vuslat Olmasada sonu buduyguyu yaşamak güzel her kula nasip olma hocam Sevgidolu yüreğinize selam olsun vefalı yürek Bu deftere girdiğim günden beri hiç yalnız bırakmadınız beni sağolun ve hep mutlu olun hoşça kalın.
YÜREĞİN VAR OLSUN KANİ HOCAM GÜZEL BİR ŞİİRDİ O SEVGİLER ORGANİKTİ AŞK KOKARDI ŞİMDİ HORMONLU SEVGİ VAR GÜNLÜK AYLIK SAATLİK BELKİDE TEBRİKLER SELAMLAR
YÜREĞNE SAĞLIK KANİ HOCAM ZAMANE SEVGİ DE HORMONLANDI GERÇEK SEVGİ ÖMÜR KOKARDI BİRLİKTE CAN VERMEK BİRLİKTE ÖLÜM KOKARDI ŞİMDİ GÜNLÜK AYLIK YILLIK SEVGİLER VAR SELAMLAR BU İÇTEN SESLENİŞE MÜDÜRÜM
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.