Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Ahmet Zeytinci
Ahmet Zeytinci

Milletime Haklarım Helalinden Hoş Olsun

Yorum

Milletime Haklarım Helalinden Hoş Olsun

( 2 kişi )

1

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

770

Okunma

Milletime Haklarım Helalinden Hoş Olsun

’’Bir Mehmetçiğin ağzından.’’

Bir çığlığın peşinden, binlerce atlı koştu
Gözlerime baktığın, zamanda ben baştaydım.

Kan sıçradı göklerden, bulutlar ağlıyordu
Siperlerin için de, toprakta ve taştaydım.

Kardeş kardeşi niye, kinleriyle karşılar
Duman olur ahvalim, ben bir zaman kıştaydım.

Köylerden ne istedin, hepsi senin insanın
Vurduğun gâvur mu ki vatana bakıştaydım.

Sana omuz verenler, senden dönerler bil ki
Sonra anlarsın bunu, yüreği atıştaydım.

Bir taşın arkasından, ya da bir pusudan çık
Bana namus tüfeği, çaprazdan tutuştaydım.

Kalbimiz kanasa da bugün için bir nebze
Şunu bilin hainler, vatanın başındaydım.

Milletime haklarım, helalinden hoş olsun
Vurulup düştüğümde, yirmibir yaşındaydım...

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Milletime haklarım helalinden hoş olsun Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Milletime haklarım helalinden hoş olsun şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Milletime Haklarım Helalinden Hoş Olsun şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Eğitimci
Eğitimci, @egitimci
16.9.2015 14:26:56
Bütün şüheda nurlar içinde yatsın ve mekanları cennet olsun, inşaallah! Yürekten tebrik, teşekkür ve selamlarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL