İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de pişman olmak daha iyidir. cafer b. muhammed
KURULTAY
KURULTAY

ÂZÂDE RUHUM!

Yorum

ÂZÂDE RUHUM!

1

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

1206

Okunma

ÂZÂDE RUHUM!

ÂZÂDE RUHUM!


Kara gözlerde acı, hasret dokunur bize
Mevsiminde hazân var, gurbet okunur bize
Vuslat hepten yabancı, hicrân yarası yıllar...
Uzak yolların bile, adı sorulur bize.


Yetim yüreğe sinmiş, isimsiz bir besteyim
Âşk söyler merâmını, garip nice sesteyim.
Ruhumdan süzülüyor kıvrılan uzak yollar...
Bilmiyor deli gönül, nasıl bir hevesdeyim.


Dile gel ey kaderim; sende efkarını yaz
Cahil cühela için etme yüreğime naz.
Takati yıllar aldı, ağlaşıyor arzular...
Ruhumu yakan ateş; dindir sancımı biraz.
*

Ruhum koptu bedenden, herşey sanki azâde
Sevdâ uktemde nazdı, aktı su gibi sâde.
Mâzi içimde bir hâr, duygularım tarumâr...
Gidiyorum çocuklar! haydi bana müsâde.

..........
K kurultay

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Âzâde ruhum! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Âzâde ruhum! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÂZÂDE RUHUM! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
( Samim )
( Samim ), @milyonbirinci
11.1.2015 19:28:17
Varolsun yürek sesiniz.Tebrikler
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL