Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
ŞAİR ÖLMEZ
ŞAİR ÖLMEZ

MİSKİN

Yorum

MİSKİN

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

924

Okunma

MİSKİN


Sinek konar keline
İş güç almaz eline
Sahip çıkmaz dölüne
Uyanmaz yatar miskin

Bulursa harcar para
Bulmaz kimseyle ara
Düşer her zaman dara
Borca borç katar miskin

Kimseye şahit olmaz
Gezmeden geri kalmaz
Kimse dikkate almaz
Güvenmez çatar miskin

Suçsuzu ayırt etmez
Kafeste kuşu ötmez
Doğruya aklı yatmaz
Desteksiz atar miskin

Geçip gitse de yaşı
Bozar kurulu işi
Dört öğün yer aşı
Çiğnemez yutar miskin

Söylediği söz yetti
Miskini tarif etti
ÖLMEZ’in sözü bitti
Kaybolur yiter miskin


30.12.2014

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Miskin Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Miskin şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MİSKİN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL