Kötülük etmeden pişman olmanın en iyi şekli, iyilik etmektir. bretonne
Sima-i HayaL
Sima-i HayaL

இܓ♥ ' SEVGİ ' NEY 'di ' neeyyy neeyy NEY ;) ..இܓ♥

Yorum

இܓ♥ ' SEVGİ ' NEY 'di ' neeyyy neeyy NEY ;) ..இܓ♥

( 2 kişi )

2

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1892

Okunma

இܓ♥ ' SEVGİ  ' NEY 'di '  neeyyy neeyy  NEY  ;)  ..இܓ♥

இܓ♥ ' SEVGİ ' NEY 'di ' neeyyy neeyy NEY ;) ..இܓ♥

இܓ EDEBİYAT DEFTERİNİN BANA DA AYIRDIĞI BU KARDAN BİLE M TER TEMİZ 52+1. SAYFAMIN ELİT ,ZARİF, NAİF ,KİBAR,SEVECEN KONUKLARI ;)) இܓ



இܓ
Ben göründüğüm ve
Hissettiğim yaştayım
Ama nüfusuma bakıp
Yaşı hesaplayıp şaşmayın...
Bazen bakarın 35 veya 40
Bazen de 80 ila 99 dokuz
Annem ile babam
Hala çocuğum dediklerine göre
Ben uslanmaz,yaramaz
Afacan bir çocuğum...இܓஇܓஇܓ

Nilüfer இܓ

இܓ "Uyan Güzel" -;) இܓ Rüştü ASYALI இܓYouTube
uyan güzel keloğlan ile ilgili video► 1:55► 1:55
www.youtube.com/watch?v=jX50_aqeKEg
30 Ağu 2011 - Fatih Serce tarafından yüklendi
"Uyan Güzel" Keloğlan Filminden (HD KALİTE) ... hala sıkılmadan izlediğimiz yapımların başında geliyor keloğlan. bu videonun kaliteside çok ...


Ben da Ben da ...UYUMAK ta güzel ... Bugün okula getmeyecen ;) இ




இܓ
Annem bana bir bebek aldı .. Yanakları al al dııı
Gözleri boncuk mavisi .. Saçları kumraldııı
Ben bebeğimi çok severim .. Şekerle beslerim
Yaramazlık yapınca .. Kulağını çekerim
Bir gün gittik attaya .. Çuku Çuku almaya
Orda yolumuzu kaybettik.. Başladık ağlamaya
Ordan geçen bir polis amca yolumuzu gösterdii
Bundan sonra attaya gitmek yookk dediii... ;)) இܓஇܓஇܓ


இܓ DADAŞ KELOĞLAN ;) ;) -இܓ YouTube
dadaş kel oğlandan ezelide ile ilgili video► 3:38► 3:38
www.youtube.com/watch?v=q-B7H5kJDPA
7 Şub 2013 - a.latif gözeler tarafından yüklendi
VE YİNE ERZURUMLU TANER SOLMAZIN YAZDIĞI VE SESLENDİRDİĞİ KELOĞLAN MASALI.



♥........இܓ......♥.....

•ƸӜƷ•
(((◠‿◠)))
..>’)(’<... ♥


Ve aleykûm Selâm... ♥இܓ ’’

Rabbimiz cümlemizden razı olur İnşâALLAH... ben çokkk teşekkür ederim duyarlı mesajınız için... bizimkisi nefsimizin mücadelesi...çokk değerli Kalem kelâm ehli olan insanlar OKUmuşlar YAZmışlar, bizlerde onların izlerinden gitmeye, bir nebzede olsa yanlışlıklarımızı görmeye çalışarak , doğrulara yönelme gayretindeyiz … Üstadlarımızın güzel gönüllerinin saçtığı sevgilerden yayılan ışıkları rehber edinerek sizinde dediğiniz gibi ‘’ Bilincli imanla bilgi birlesince
gül aciyor ortam ‘’ ALLAH razı olsun binmukabil güzel kalpli insan …ALLAH cümlemizin yâr ve yardımcısı olsun Amin. ! Hayırlı Cum’alar… ;) ♥இܓ ’’


Veddua♥இܓ

Yüreğinize yağan tek YAĞMUR SEVGİ olsun... Ömrünüze bereket...♥இܓ ’’


♥இܓ ’’ Sevgi nedir? ;) ♥இܓ ’’


Bağlılıktır, önce ALLAHA (c.c.) ve resulune sonrada kardeşlerine ümmeti Muhammede muhabbettir!!! Bir dergahta hep birlikte tutunmaktır, itip kakmamaktır!!! ’Başına gelen her musibet sendendir’ bir bak bakalım ALLAH’IN istediği gibimi yaşıyorsun? Koy terazine tart!!! İmtihanla musibeti karıştırma!!! ’ İmtihan’ ALLAH’IN yolundan ayrılmayan, emrinden çıkmayanların tabi tutulduğu bir durumdur. Sanık olmak savcılık yapmakla birmidir? Dünya yoruldu, ummanlar kurudu bu musibettir, imtihan değil!!! Kader çizilmiştir lakin kul kaderini gittiği yolla belirler. Biz konuştuk, biz yazdık bizim muhabbetimizde hep uyarı vardı!!! Fıtrat değişmiyormuş; fikir düşkünlerininki hiç değişmiyormuş!!! Bizim davamız islam, bizim davamız kardeşlik!!! ’Biz zafer istiyorsak islam için istiyoruz’ ayırmıyoruz, bölünmüyoruz ve bölmüyoruz; ALLAHA(c.c.) dayanıyoruz!!! ’Mutlaka ALLAH(c.c.) sabredenlerle sadıklarla beraberdir’!!!
Selâm ile...;) ♥இܓ

Muhabbet bağının hakikat damlaları *

.. ;) ♥இܓ ’’

♥இܓ İlâhi: Anne -Baba Duası - ;) ♥இܓ YouTube
anne baba duası ilahisi YOU ile ilgili video► 4:24► 4:24
www.youtube.com/watch?v=O-bJCLrnNzM
7 Nis 2013 - Halil Öztürk tarafından yüklendi
You need Adobe Flash Player to watch this video. Download it from ... İlâhi: Anne Baba Duası ... allahim sen ...
Bu sayfayı 18.12.2014 tarihinde ziyaret ettiniz.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

இܓ♥ ' sevgi ' ney 'di ' neeyyy neeyy ney ;) ..இܓ♥ Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz இܓ♥ ' sevgi ' ney 'di ' neeyyy neeyy ney ;) ..இܓ♥ şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
இܓ♥ ' SEVGİ ' NEY 'di ' neeyyy neeyy NEY ;) ..இܓ♥ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sima-i HayaL
Sima-i HayaL, @sima-ihayal
20.12.2014 13:45:05
இܓ YÜREĞİNDEN KAVRA BÜTÜN SEVDİKLERİNİ இܓ


yine mevla gönlü gani.. karga kuşa yem akıyor
hacı bayram önü hani.. çorba aşa kim bakıyor
ver gardaşım ıscak yemi.. demir almış şimdi gemi
sizde olmasanız hemi.. ismet paşa kim bakıyor..

yol alırken dostum emin iyi farkı vardın demin
hafif ıslak karlı zemin kuru yaşa kim bakıyor
aracı az verdi mola yavruyu takındı kola
üşümüşüz sağa sola tövbe haşa kim bakıyor

hakkı mutlak halkın yaşam iyi giyim iyi kuşam
köpek salık bağlı paşam yerde taşa kim bakıyor
bir daha ver içip şişek dünyada tek biziz eşek
paran varsa karda döşek sanki kışa kim bakıyor

tipi aynı donatelli yaşı zannedersem elli
işten atıldığı belli arkadaşa kim bakıyor
ölmüş alman şair gothe hasretiyle ciğer sote
yüzü döndürüyor öte vatandaşa kim bakıyor

kim verir beleşe tuzu pek uzatma lafı sözü
günümüzde kara gözü kara kaşa kim bakıyor
kendini gerekmez kasman yakışmış boynuna tasman
gel gidelim mazhar osman üste başa kim bakıyor

memleketin çorbaları neyleyim pak urbaları
çeviriver torbaları içe dışa kim bakıyor
rüçhan alacağım rücum sabahın çorbaya hücum
olacak bir işin gücün söyle boşa kim bakıyor..

*Hüseyin DemirCAN*



இܓNazar Eyle ;) – BARIŞ Manco (sous titres francais) - இܓ YouTube
► 2:32► 2:32
www.youtube.com/watch?v=KHv-4aYXyII
o
31 Oca 2010 - ggggggg69 tarafından yüklendi
Nazar Eyle / Le Mauvais Oeil par Baris Manco, un chanteur turc très célèbre (mort en 1999). Traduction amateur ...




இܓ Gelin tanış olalım, işi kolay tutalım;
Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz இܓஇܓஇܓ

Türk halk şairlerinin tartışmasız öncüsü olan ve Türk'ün İslam'a bakışını Türk dilinin tüm sadelik ve güzelliğiyle ortaya koyan Yunus Emre, sevgiyi felsefe haline getirmiş örnek bir insan ve büyük bir şairdir. O’nun insan sevgisi ve hoşgörüyü temel alan birleştirici, bütünleştirici şiirleri yedi yüz yıldır gönüllerde hala sevgiyle yaşamasına sebep olmuştur. Ünlü halk şairimizin insanlığı ortak sevgi paydasında birleştiren bu evrensel mesajlarından yola çıkarak hayata geçirilen "Yunus Emre Oratoryosu” Projesi 2012 yılında işte bu söylemlerin verdiği hassasiyetle ve duygularla başladı. Geniş kapsamlı kültürel değişimlerin ve özgün paylaşımların, sanatın görkemli ışığında hayata geçirildiği bu muhteşem program önemli bir sanat olayı olmanın ışıltısını bu günlere taşıdı. Daha önce Newyork ve Washington ‘da düzenlenen konserlerde Rengim GÖKMEN şefliğinde izleyenlerle buluşan konserler dizisinde, Yunus Emre’nin geleceğe dönük sevgi ve barış beklentisi de müziğin dünyayı kucaklayan büyüsünde hayat buldu diyebiliriz. Özellikle Amerikalı opera sanatçılarından oluşan koronun eşliğinde Amerika’nın en önemli konser salonlarında izleyenlerle kucaklaşan ve ülkemizin topraklarından dünyanın öbür ucundaki insanlara, kültürümüzün güzelliğini ve asaletini ulaştıran konserler, Türk insanının mayasında varolan huzur, barış ve kardeşlik duygularını Amerika’ya Adnan SAYGUN’un muhteşem eseriyle taşıdı.
Takvimler 2013 Haziran ayını gösterdiğinde; Yunus Emre Oratoryosunun devamı niteliğindeki Konserler dizisi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY'un Yirminci Yılı etkinlikleri çerçevesinde bu sefer Türkiye'de gerçekleşti. Amerikalı ünlü Şef Jonathan Griffith yönetiminde Amerika Birleşik Devletlerinin seksen farklı eyaletinden gelen yüze yakın opera sanatçısından oluşan muazzam koro, Türkiye Cumhuriyetinin üç büyük şehri olan Eskişehir, Ankara ve İstanbul’ da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Cemal Reşit Rey İstanbul Senfoni Orkestrası eşliğinde Yunus Emre’nin hümanist mesajlarını Türkçe olarak dinleyicilerle buluşturdu. Amerikalı koro, oratoryoyu Türkçe olarak söylemek için altı ay boyunca sıkı bir çalışma içerisine girdi. Bu önemli eserin hakkıyla icra edilmesi adına onlarca defa provalar yapıldı.
Organizasyonun bu yılki büyük sürprizi ise iki Grammy ödüllü Amerikalı sanatçı Christopher TİN'den geldi. TÜRKSOY'un 20. Yılına İthafen Yunus Emre’nin daha önce hiç bestelenmemiş "Haktan gelen şerbeti, içtim elhamdülillah” adlı şiirini besteleyen sanatçı, bu özel besteyi TÜRKSOY'a hediye etti. Bu anlamlı hediyenin prömiyeri de böylelikle Türkiye'deki konserler de gerçekleşmiş oldu.
Amerika’lı opera sanatçılarından oluşan koro, ilk olarak Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasıyla provalar yaparak konser hazırlıklarına başladı. Bu vesileyle "tanış” olan Türk ve Amerikalı sanatçılar yıllar boyu sürecek güzel bir dostluğun ve müzikal paylaşımın ilk adımlarını Ankara’da atmış oldular. Konser günleri gelip çattığında, bu paylaşımın dönüştüğü heyecan görülmeye değerdi.
Jonathan Griffith şefliğindeki koronun yapacağı konserler dizisinin ilk ayağı 3 Haziran 2013 günü Eskişehir Anadolu üniversitesi AKM Opera ve Bale Salonunda gerçekleşti. Konsere Eskişehir halkından büyük bir ilgi vardı . Çok sayıda sanatseverin heyecanla salonu doldurduğu görüldü. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Jonathan Griffith korosu arasındaki kültürel paylaşım ve diyalog, sanatın ve notaların dünyada kullanılan en önemli ortak dil olduğunu bizlere tekrar hatırlattı. bu mükemmel uyum ve çalışma yeteneği izleyiciler tarafından kuvvetli alkışlarla ödüllendirildi. Sanatçılara konser sonrasında gösterilen yoğun ilgi ve sevgi seli de görülmeye değerdi. Özellikle Amerika’lı sanatçı misafirlerimiz Yunus Emre’nin diyarı olan Eskişehir’de aylardır çalıştıkları eserleri seslendirmenin duygusallığını yoğun bir şekilde yaşadılar.
Eskişehir’deki muhteşem konserden bir gün sonra , 4 Haziran 2013 tarihinde ise Oratoryo Ankara’da ikinci konserini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonunda yapılan konsere de sanatseverler akın akın geldiler. Yunus Emre ruhaniyetinin kuşattığı salondaki sevgi seli, sanatın görkemli güzelliğinde bütün izleyenleri sardı. Oratoryo , Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonunda ilgiyle izlendi. Konser sonrasında, geceye katılan misafirler yirminci yılında böyle bir organizasyona imza atmasından dolayı TÜRKSOY’u kutlayarak konsere katılmalarının şans olduğunu dile getirdiler. Başkent Protokolünün yoğun katılımıyla taçlanan programda bir çok sanatçının ve tanınmış isimlerin bulunduğu da gözden kaçmadı.
Yunus Emre Oratoryosu Konserlerinin son durağı ise 7 Haziran 2013 Günü İstanbul Cemal Reşit Rey Salonunda gerçekleşti. Konserden bir kaç gün önce İstanbul’a gelen Amerikalı Koro Sanatçıları, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin de organizasyona dahil olmasıyla birlikte İstanbul’da unutulmaz anlar yaşadılar. Asya’yla Avrupa’nın birleştiği sularda yapılan Boğaz gezisinde heyecanlanan sanatçılar Sultanahmet Meydanında tarihin ve geçmişin gizemlerini keşfetmenin mutluluğunu yaşadılar. Tarihi kapalıçarşıda alışveriş eden konuklar, Türk Mutfağının şaheserleri olan Türk Yemeklerine de hayran kaldılar. İstanbul’un büyülü atmosferinden etkilenen ve bu gizemli toprakların ilham dünyalarına çok şeyler kattığını ifade eden sanatçılar, tarihi kenti bir masal diyarına benzettiler.
İstanbul konseri de Eskişehir ve Ankara’da yapılan konserler gibi çok büyük bir katılımla ve ilgiyle izlendi. Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşen konserde , Amerikalı şef Jonathan Griffith ve korosuna Cemal Reşit Rey İstanbul Senfoni Orkestrası eşlik etti. Muazzam bir katılımın gerçekleştiği konserde, Türk Dünyasından önemli isimlerin yanı sıra Hıncal Uluç, Anjelika Akbar gibi sanat ve medya dünyasının ünlü isimleri de hazır bulundu.
Türkiye’de yapılan bütün konserlerin en büyük sürprizlerinden biri de, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen KASEİNOV’un sanatçı kişiliğiyle konserlere kattığı farklılık oldu. Christopher Tin'in bestesi olan "Haktan Gelen Şerbeti " adlı eserde solokeman çalan Düsen KASEİNOV üç konserde de muhteşem performansıyla izleyenleri büyüledi ve büyük hayranlık topladı.
Türkiye’de yapılan bütün konserlerde solo vokaller olarak yer alan ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Türk Operasının önemli solistleri : Esin Talınlı, Ferda Yetişer, Şenol Talınlı, Tuncay Kurtoğlu ‘da muhteşem performanslarıyla göz doldurdular ve ilgiyle izlendiler.
İstanbul’da ki son konserden sonra, Jonathan Griffith Singers Korosu , Türkiye’de yaşadıkları anların kalplerinde silinmez izler bıraktığını ve bu izdüşümlerinin yaratıcılıklarına mutlaka en güzel şekilde yansıyacağını belirttiler. Koroda bulunan bütün sanatçılar ülkemizde yaşadıkları mutluluğu güzel paylaşımları, Türk insanının misafirperverliğini, nezaketini , sanat aşkını , TÜRKSOY’un manevi şahsında yaşadıklarını ifade ettiler. Geleceğe uzanan büyük dostlukların temelinin, sanat paylaşımlarının yer aldığı platformlarda gerçekleşmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yaşayarak gördüklerini anlatan konuklardan ve TÜRKSOY’un düzenlediği "Yunus Emre Oratoryo”sundan geriye; Kubbede "hoş bir sada” ve "tanış” olan kalplerin izi kaldı. இܓஇܓஇܓ





இܓ SİBELUM - இܓ HALİL YILMAZ & SERKAN AYDIN இܓ - Dailymotion ...
► 4:06► 4:06
www.dailymotion.com/.../xc1uu3_halil-yilmaz-serkan-...
30 Oca 2010
Bilgi; Dışarı aktar; Ekle. Bir Şarkısın Sen'de Çayelili Halil Yılmaz ve Serkan Aydın Sibelum türküsü ile yeri ...







‘’Aklını gönlünün önünde tutuğun müddetçe yol alamazsın’’
Akıl kapısını aklı selimlik ile açık tut!!!
Can tatlı ;ya canı veren onun hatrı yokmu? Kurşunları tek tek atıyorsun!!!
ALLAH (c.c.)kuluna merhametlidir ,kulunu korumasını bilir, halini bilir!!!
Tükenmeyen güç sahibidir !!!
‘’İnsan acziyetini bilmeli, toprak gibi olmalı kabul eden ve cömert’’
Nefis sorgulatmaz hiç birşeyi, her günaha koşturur insanı!!! Ya vicdan ya gönül ;onları dinlememektendir her pişmanlık!!! Kurtlar sofrasında kuzuyu ağırlarlarsa yemek içindir; sen hiç kurdun yoluna çıkmadığını, parçalamadığını gördünmü? Beklediğin müjdeyse eğer tevekkül et ve bekle!!!
Hak etmeyi öğren!!! Hak dergahından sana vereceğini hak etmelisin!!!
‘’Buyur otur soframızdan ye iç’’ Koyunların çobanlığı değil işimiz biz zaten rahmet çeşmesiyiz,
zamanın durduğu yerdeyiz!! Can isteyene can veririz yeterki insan olsun!!!
İnsana sevgiyiz!!! Cümle alemde başka daha ne varki sevdadan aşktan öte?
Biz aşka yürürüz, sizede hürmetle bakarız .. இܓ இܓ இܓ

Selâm ile ;) இܓ
இܓ *Muhabbet bağının hakikat damlaları* இܓ




இܓ
இܓ
இܓ
இܓ
இܓ
&
இܓ



Mustafaoğlu İlyas
Mustafaoğlu İlyas, @mustafaoglu-ilyas
20.12.2014 00:52:08
5 puan verdi
Cok cok TSK ederim
güzel yüreginize saglik

selam ve duaile
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL