Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Hüma Efkan
Hüma Efkan

SEVGİLİ

Yorum

SEVGİLİ

( 1 kişi )

5

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

2098

Okunma

SEVGİLİ

SEVGİLİ

SEVGİLİ

“Herkes bana candır
can bedende
Kabedir”

tövbe istiğfar eyle
hele bir tavaf eyle

her tavafta baş döner
sap döner keser döner

edepli olan insan
edepten kendine döner

kendine dönen biri
yüz sürer secde eyler

secde eden günahkar
ister bir “eril” olsun
ister ise bir “dişil”
baş eğmiştir bir kere
anlı değmiştir toprağa

toprağa başı değen biri
senin malın değildir

sana düşen affedip
onu divana göndermek

divanda sorgulanır
gerekse yargılanır

iyi ise ameli
Cennetei âlâ’ya yollanır

Kötü ise ameli
Zaten dünden cehenneme boylanır...

Hüma Efkan

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Sevgili Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sevgili şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SEVGİLİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Işık  Mehmetali
Işık Mehmetali, @isikmehmetali
24.5.2014 22:00:08
SEVGİLİ MERİH ARGİŞ’E NAZİRE

“Herkes bana candır
can bedende
Kabedir”

tövbe istiğfar eyle
hele bir tavaf eyle
her tavafta baş döner
sap döner keser döner
edepli olan insan
edepten kendine döner
kendine dönen biri
yüz sürer secde eyler
secde eden günahkar
ister bir “eril” olsun
ister ise bir “dişil”
baş eğmiştir bir kere
anlı değmiştir toprağa
toprağa başı değen biri
senin malın değildir
sana düşen affedip
onu divana göndermek
divanda sorgulanır
gerekse yargılanır
iyi ise ameli
Cennetei âlâ’ya yollanır
Kötü ise ameli
Zaten dünden cehenneme boylanır...

Hüma Efkan




İki dost yüreği alkışlıyorum
Yüreğine sağlık hemşerim
_________________________Selamlar
beren yılmaz
beren yılmaz, @berenyilmaz
24.5.2014 00:56:07
sevgili hüma yine kafamı karıştırdın( toparğa başı değen biri senin malın değildir) anlam tuturamdım özürdilerim ..tabiki tevekküretemek te güzel..
KARDELEN'NİNİM
KARDELEN'NİNİM, @kardelenninim
23.5.2014 22:52:42
5 puan verdi
Sevgili Hüma dost öncelikle teşekkürlerimle diyerek başlıyorum yorumuma.Var olasınız .N ede güzeldi bütününde nazirede dile getirdikleriniz.Dost benim için bir sözüyle bir sözümle hayata bakış ortaklıgıdır.Hani söylemeden sizi anlayan,söylemeden sizin onu anladığınız.Son dönem dostluklarda dünyanın furyasına uydu Çin malı durumdalar hemen renklerini kaybediyor ve altındaki değersiz elemanı yüzeye yansıtıyorlar.Konuşulanları anında yetiştirenler karınlarına tencere tencere yemek sığarken bir sözün sığamadığı kabzımallar gurubu.Sizinle başka başkalarıyla başka konuşanların renkliliğine ne demeli.Ben gerçekten çok üzgünüm insanlığın geldiği durumdan.Hele hele de erkeklerimizin bir ağırlığı olmalıdır.Bir saygınlığı olmalıdır biz bayanların gözlerinde.Tabii ki bayanlarımız içinde geçerli bu durum.Fakat bir erkeğin mahalle kadını dedikleri dedikoducu,saldırgan ve (asıl kelime sanırım çirkeflik )Basit davranması duruşunun iğretiliği çok kötü.Ben önce kendime çok saygı duyarım .Bu başkalarınıda saygı duymamın ilk anahtarıdıdr.Ama kadın olsun erkek olsun bazıları Çin malı olmayı pek sevmekteler.Bundan duyduğum üzüntüden doğdu o taşlama .Ve sizin yazımınızda muhteşem gönülden kutluyorum saygı ve selamlarımla.
cankenarı
cankenarı, @cankenari
23.5.2014 14:58:17
"utanmak " neden bu kelimeden bu kadar çok çekindiniz kötümü ki "utanmak" ben size desem ki bu dizeler isyan barındırıyor o zaman siz isyankar mı olacaktınız .Tabi ki hayır.Ama benim utanılacak çok şeyim oldu ve halada var ve eminim dahada olacak en azından utanabiliyorum ve bunla da gurur duyuyorum kesinlikle ilk defa konuştuğum birisin de aşağılamak gibi bir davranış içinde değilim öyle anlaşıldı isem tüm samimiyetimle özür diliyorum ama gerçekten bir iltifat olarak yazmıştım size o yorumu ama neyse kusurumu maruz görün lütfen.Bu sitede bir sürü şiir okudum ve yoruma değer bulduğum için dizelerinize teşekkür amaçlı yazayım dedim.
cankenarı
cankenarı, @cankenari
23.5.2014 14:14:46
önceden birşey yaparken annemden babamdan yada arkadaşlarımdan utanırdım sonra farkına vardım ki ben ne yapıyorum asıl edepli olmam gerekenin huzurunda edepsizlik yapıyor annem gibi arkadaşlarım gibi kişilerin yanında edep abidesi kesiliyorum şimdi çok şükür farkındayım gözümde kaysa utancımdan yere bakıyor geri çekiyorum nefsimde meyletsen kimsenin görmesine gerek yok herşeyi bilen ve gören gördüğü için utanıp terk ediyorum asıl utanılması gerekenin farkına vardım. Sizin dizelerde içinde bir utanç barındırıyor sanki kalbinize sağlık demek isterdim ama onun sizin için iyi olacağından hiç bir zaman emin olamam onun için hakkınızda hayırlısı diyeceğim
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL