Ömür biter yollar taşlı gidemem Köprüler dayanmaz böyle taşkına Hasretini can evimden silemem Yollar izin vermez garip şaşkına.
Hayalden çıkar mı, o mah cemalin? Hele servi boyun, nazenin halin Ya zeytin gözlerin, kaşı hilâlin Yıllar unutturmaz garip şaşkına.
Dillerden düşer mi aşkımın adı Her an zikrederim söylemem yadı Gözler figan etti, her dem ağladı Kullar ümit vermez garip şaşkına.
Bir güvercin görsem titrer kalırım Umudum sönmedi, haber alırım Gün gelir divana ben de varırım Haller izin vermez garip şaşkına.
H.İbrahim Sakarya
Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Sayın H. İbrahim Sakarya Kardeş, Şiiriniz ilk bakışta gerçekten güzel, hem içerik hem de dil olarak. Ancak bir kaç kez okuyunca gözüme, hem şiir tarzı ile ilgili hem de yorum olarak dil bakımından birşeyler takıldı.Bunlara kısa ca değinmek istiyorum izninizle:İlk olarak şiirsel konuyu ele alalım. Türk Halk şiiri tarzını seçmişiniz. Güzel. Ancak bu tarz çok değişik hece sayısıyla yazılan türler içerir örneğin 4+4=8 "Bana kara +diyen dilber", 6+5 "Benim sadık yarim + kara topraktır" gibi. Bu şiirlerde dizeleri alt alta sıraladığınızda ara soluklanmalar, yani yukarıdaki örneklerdeki "+"lar hep aynı yerlerde ve hiç bir kelimeyi bölmeden yer alır. Bu da şiire akıcılık katar. Şiirinizin ilk kıtasının üçüncü dizesinde sanırım bu kurala uyulmamış. Belki de gözden kaçmış. İçerik olarak ise, bazı yerleri ben tam anlayamadım. "Ömür biter yollar taşlı gidemem Köprüler dayanmaz böyle taşkına Hasretini can evimden silemem Yollar izin vermez garip şaşkına." Şimdi bu dörtlükte, ömür bitince nereye gidemiyoruz? Biten ömürden sonra zaten yürünmez ya da gidlise gidilse Hak'ka gidilir. Peki, Ömür bitince mi taşkınlık oluyor, nasıl? "Dillerden düşer mi aşkımın adı Her an zikrederim söylemem yadı Gözler figan etti, her dem ağladı Kullar ümit vermez garip şaşkına." Örneğin bu kıtanın ikinci dizesinde hem zikredip hem de söylemediğiniz yad ne demek? Bildiğim kadarıyla yad ya anmak, ya da yabancı anlamına gelir.Son kıtanızda da "Gün gelir divana ben de varırım" diyorsunuz. Rkasından da "Haller izin vermez" diyorsunuz. Divana varıyorsanız varmışsınız, yani haller izin vermiş demek ki. Yanılıyor muyum? Bu anlatım biçimi bana kendi dizelerinizi yine kendiniz çürütüyormuşsunuz gibi geldi. Üzgünüm. Amacım şiirinizi daha iyi anlamak isteyişimdendir. Selam.GÜNAY SARÇ
Sayfamdaki yorumunuzda ahret kardeşlerim diyerek onurlandırdınız bizleri değerli kardeşim. Sağolun varolun. Şiirleriniz her zaman her iki dünyayı da unutturmadığı gibi, yol gösteren bir güneş misali. Yüreğine sağlık sevgili kardeşim. Selam ve saygılarımla.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.