Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
fail
fail

UMUDA YOLCULUK

Yorum

UMUDA YOLCULUK

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

980

Okunma

UMUDA YOLCULUK

Sürerken sen gemini rüzgârın üzerine
Hep ihtiyaç duyarsın güler yüzlü çehreye
Yıkılsa da direğin kuvvetli, rüzgâr ile
Hep bir umut taşırsın varmak için hedefe

Yoldaşların batmışsa en hırçın denizlerde
Ya da bırakmışsa seni en sakin mavilerde
Bir başına kalsan da engin denizlerde
Hep bir umut taşırsın varmak için hedefe

Güvertede delik büyüse de gittikçe
Bir başına gücün yetmese de dümene
Gülümseyişin kaybolup yerini alsa endişe
Yine de umut taşırsın varmak için hedefe

Zemheri yağmurları yağarken tepene
Asit olup tüm sular yaysa acı bedene
Umutsuzluk savaşırken umudun gücü ile
Yine de umut taşırsın varmak için hedefe

Aydınlığın ışığı gelmez olmuş yörene
Kara gölgeler sarmış saldırıyor her yere
Masum hayallerin yılar varamadan hedefe
küfredersin artık sen umuduna ve hedefe

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Umuda yolculuk Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Umuda yolculuk şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
UMUDA YOLCULUK şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL