Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
yarsuad
yarsuad

Atatürk'le aynalaşmak (onkasımın ardından)

Yorum

Atatürk'le aynalaşmak (onkasımın ardından)

( 1 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

2362

Okunma

Atatürk'le aynalaşmak (onkasımın ardından)



On kasım Anıtkabire yüründü
Anıt mezar, bir başka göründü
Yetmiş beş yıl öncesi, daha dündü
Atamızın ’sesi’ yankılanıyordu

Halkçılık, devletçilik, milliyetçilik
Yönümüz batı, mürşidimiz ilim
Edirne’den karsa vatan, bölünmez
Muhtaç olduğun sensin diyordu

Damarlardaki asil kan, diyetin
Vatan sevgisi olursa niyetin
Dahili ve harici bedbahtlar
Nasıl anlasınlar beni nasıl diyordu

ATATÜRKÜM aynamız
aynada Türk milleti görünür
Bir sevda vefasıdır ATAYI sevmek
‘Yurtta sulh cihanda sulh’ diyordu

Yarsuadım Atatürkün izi
İlme ,irfana dönmektir yüzü
‘Ey Türk Gençliği’ diye başlayan sözü
‘Ne mutlu Türküm’ diyene diyordu

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Atatürk'le aynalaşmak (onkasımın ardından) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Atatürk'le aynalaşmak (onkasımın ardından) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Atatürk'le aynalaşmak (onkasımın ardından) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL