İnsanın çocuğu ile övünmesi kendisiyle övünmesi demektir. somerset maugham
hikmet72
hikmet72

Uyanmaz koyunlar

Yorum

Uyanmaz koyunlar

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

814

Okunma

Uyanmaz koyunlar



Canavar daldı sürüye.
Uyanmaz bizim koyunlar.
Çoban döndü bak geriye.
Uyanmaz bizim koyunlar.

Canavar yaptı patırdı,
Sürünün birin bitirdi.
Çoban ayvayı yetirdi.
Uyanmaz bizim koyunlar.

Dört senede bir kırkarlar.
Soğuk suyunan yıkarlar.
Limon misali sıkarlar.
Uyanmaz bizim koyunlar.

Kuzuları meler gelir.
Parça parça böler gelir.
Çaban dağda sular gelir.
Uyanmaz bizim koyunlar.

Ne sap verir ne de saman.
Bu sürünün halı yaman.
Dağa çöktü kara duman.
Uyanmaz bizim koyunlar.

Canavarlar verir savaş.
Sağıyorlar yavaş yavaş.
Mercanlıyım der ki kardaş.
Uyanmaz bizim koyunlar.

Hikmet MERCANLI

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Uyanmaz koyunlar Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Uyanmaz koyunlar şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Uyanmaz koyunlar şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL