Kötülük etmeden pişman olmanın en iyi şekli, iyilik etmektir. bretonne
Ozan Mizani Taner Karataş
Ozan Mizani Taner Karataş

DÜŞTÜ (Ciğalı Tecnis)

Yorum

DÜŞTÜ (Ciğalı Tecnis)

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1204

Okunma

DÜŞTÜ (Ciğalı Tecnis)

Ey benim umudum kolum kanadım
Seni seven yiğit çok dara düştü
Âşık çok dara düştü
Gönül bu zara düştü
Çok çektim bu sevdadan
Bahtıma kara düştü
İnsaf eyle kırma kolum kanadım
Hasretinle gönlüm azara düştü

Ah çektim feryadım dilde dolaştı
Gâh ummanda gâhî çölde dolaştı
Âşık çölde dolaştı
Gurbet elde dolaştı
Bülbülün meyli gülde
Kuru dalda dolaştı
Mecnun yedi sene çölde dolaştı
Şimdiki sevdalar pazara düştü

Mizani bugünüm dünüm bozuldu
Saatim dakikam yönüm bozuldu
Âşık yönüm bozuldu
Vücut genim bozuldu
Türlü renklere girdim
Gel gör tenim bozuldu
Sen gören devranım demim bozuldu
Şad olup gülmemiz mezara düştü

Taner Karataş (Ozan Mizani)

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Düştü (ciğalı tecnis) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Düştü (ciğalı tecnis) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DÜŞTÜ (Ciğalı Tecnis) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL