Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
tevhit
tevhit

Sen beni muhtaç etme

Yorum

Sen beni muhtaç etme

( 1 kişi )

1

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

681

Okunma

Sen beni muhtaç etme

Sen beni muhtaç etme


Ben sana maşuk dedim yıkıp bırakıp gitme
Bir kalp aşkla yanmazsa gönül hiç yeşerirmi?
Nefis denen namerde sen beni muhtaç etme
Bir kalp aşkla yanmazsa şu beden hiç erirmi?

Ben elifi zikr ettim mim harfi oldu hecem
Ne yahşi günüm oldu nede karanlık gecem
Bir kul sevip gel dedim erken terk etti acem
Bir kalp aşkla yanmazsa gönül hiç yeşerirmi?

Hüzne salma sevdiğim hüznün sonu acıdır
Yaradan, ı zikr etmek bir gönlün ilacıdır
Haktan gelen emirler şu bedenin tacıdır
Bir kalp aşkla yanmazsa şu beden hiç erirmi?

Dert bi çare derviştir derlemeye degermi?
Narla yanmayan kalbi örs te çekiç eğermi?
Gül güle gül sununca gül bülbülü dövermi?
Bir kalp aşkla yanmazsa gönül hiç yeşerirmi?

Ferit battal

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Sen beni muhtaç etme Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sen beni muhtaç etme şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sen beni muhtaç etme şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Afet İnce Kırat
Afet İnce Kırat, @afet-ince-kirat
12.1.2013 13:48:27
Dert bi çare derviştir, derlemeye deger, mi?
Narla yanmayan kalbi örs, te çekiç eğer, mi?
Gül güle gül sununca gül, bülbülü döver, mi?
Bir kalp aşkla yanmazsa, gönül hiç yeşerir, mi?

şiiriniz güzel de virgüller hep hataya sebep olmuş, bence hece şiirinde duraklar düzgünse virgüle hiç gerek yok hepsini silmenizi öneririm.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL