Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
zakir
zakir

Çay Tılsımı

Yorum

Çay Tılsımı

( 1 kişi )

1

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

1621

Okunma

Çay Tılsımı

Çay Tılsımı


Billur bir tebessümün demlikten süzülmesi.
Sükunete girizgâh katre katre dökülür.
Bahar nefesli gülün su içinde gülmesi.
Çaydanlık sinesinden gümüş lifler sökülür.
Ateş su nefesiyle yazılır çay tılsımı.


Nağmenin her satırı gümüş işlemeli sır.
Buğulu hayallere aşina gün ışığı.
Züleyha’nın ülkesi kadim demlerde Mısır.
Efsaneleri sarar sevdanın sarmaşığı.
Camın berrak sesiyle yazılır çay tılsımı.


Turnaların rüyası bulutlardan yadigâr.
Renk ahenk bestesinin kolunda sırma zaman.
Gamzenin gizemiyle davet ederken nigar.
Hazzın has tınısıyla süslenir demlenen an.
Leyla’nın busesiyle yazılır çay tılsımı.


İnceliğin öyküsü ince bellide yazı.
Harfler altın sırmalı kelimeler billur ten.
Kavis kavis yükselir zarafetin niyazı.
Semaverden süzülür albeni tüten bülten.
Nazın usaresiyle yazılır çay tılsımı.
Ankara, 11.01.2013 İ.K




Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Çay tılsımı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çay tılsımı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Çay Tılsımı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
acun06
acun06, @acun06
12.1.2013 10:12:37
" Ateş su nefesiyle yazılır çay tılsımı." GÜZEL BİR BULUŞ, FARKLI SÖYLEYİŞ KUTLARIM sAYFANIZDAKİ ATÖLYELERDEN ŞİİRLE ATÖLYESİNE DE GELİN.
SELAM VE SEVGİLERİMİ SUNARIM KARDEŞİM. BAŞARILAR.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL