Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
aysenakdemir
aysenakdemir

SAHUR SULARINDA

Yorum

SAHUR SULARINDA

( 1 kişi )

2

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

1139

Okunma

SAHUR SULARINDA



Rügar bir gaflete dalmış bu gece,
Kim bilir nerede içmiş delice?
Unutmuş Ramazan-sahur aşkını,
Dağ adı sayıklar hep hece hece.

Uyan dedim,uyan,ey kara-yanık
Bu gece bir daha gelesi değil.
Bu gece dost canlar tekmil uyanık,
Uykuysa ibadet veresi değil.

Hangi kırbaç ile uyarsam seni?
Davullar,saatler çaldı-çalacak.
Müezzinlerimin sevdalı sesi,
Gecemize ballar sağdı-sağacak.

İster sakin uyan,ister öfkeli,
Sen nerdesin bu Ramazan gecesi?
Her varlığın yer bulurken duası,
Buyursoframıza dua ecesi...

Aysen AKDEMİR

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Sahur sularında Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sahur sularında şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SAHUR SULARINDA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
DuygusalsairBilalyilmaz
DuygusalsairBilalyilmaz, @duygusalsairbilalyilmaz
7.8.2012 12:38:05
5 puan verdi
Değerli Ayşen Hanımefendi,değerli üstadem

Güzel bir şiir okudum gönül sayfanızdan harika dizeler,yürek coşmuş kalem yazmış,duygular sel olup kaleme mürekkep olmuş,Tüm evrendeki güzel duyguları sayfanıza,tüm güzellikleri size,saygı ve selamlarımıda sayfanıza gelen değerli üstadlara ve size tevcii ediyorum.kaleminiz daim olsun,sağlıcakla kalınız.

saygı ve selamlar
Bilal YILMAZ
karadereli
karadereli, @karadereli
7.8.2012 10:56:45
Uyan dedim,uyan,ey kara-yanık
Bu gece bir daha gelesi değil.
Bu gece dost canlar tekmil uyanık,
Uykuysa ibadet veresi değil.
Günün manevi havasına karışmış, Buyurun derken, ümmete sofra açan-güzel gönüle gelen, güzel esintiler. .tebrik ediyorum .selam ve saygımla..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL