Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
karacan
karacan

Süslü yalan

Yorum

Süslü yalan

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1098

Okunma

Süslü yalan

Bakışın çeşidi çok.
Sahtekarda sevdanın işi yok.
Açız diyenler, üç öğün tok.
Olduğunu gizliyorlar.

Özlemin kantarı yok.
Kantar bulsan tartanı yok.
Yavruların anadan korkanı yok.
Analar da özlüyorlar.

Ayrılık kaderin aslan çıbanı.
İşine gelen işitiyor çanı.
Kurtlar uyutunca çobanı.
Hep kuzuları gözlüyorlar.

Kaç dünya var yaşamda bilinmez.
Gönül yüceyse kadere kılınmaz.
Sığ suya baş dalınmaz.
Başımızda yalanı sözlüyorlar.

Ölen morgda azıcık misafir.
Her geçen gün ömürden düşen safir.
İmanı karanlıkta arar kafir
Kokmasın diye bir de buzluyorlar.

Bu Dünya da çeşit çeşit dünya hali.
Bilebilsek mal, mülk sevdası hayali.
Çok büyük insanlığı unutmanın vebali.
Cehennemi kızıl ile süslüyorlar.

Orhan Semiz
Karacan




Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Süslü yalan Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Süslü yalan şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Süslü yalan şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Hasip İleri
Hasip İleri, @hasipileri
19.5.2012 21:41:59
sülü yalan mıı
nasıl ki.
ilk defa duydum.
meraklandım ve doğrusu anlamadım.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL