Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
GÖKDERE Aşur Şahin
GÖKDERE Aşur Şahin

BENİ TANIMAZSINI!

Yorum

BENİ TANIMAZSINI!

( 2 kişi )

3

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

1826

Okunma

BENİ TANIMAZSINI!

BENİ TANIMAZSINI!

BENİ TANIMAZSINI!

Siz beni aramayın sormayın sevmeyin isterseniz daldan dala vurun!
Yeter ki siz hep bahar da yaşayın!
Siz gülerken duymuyorum ağlarken size eşlik ediyorum daha çok saklı göz yaşlarım var!
Ben alışkınım gelin misali hem ağlar hem giderim!
Ben baharı hiç görmedim kışı iyi tanırım!
Sel afat bana vız gelir yokluğa alışkınım dilenirsem bile sana ulaşmaz adını vermem makamın sarsılmaz!
Sen hekim ol kaymakam vali ol!
Üretirsin bir yer yapar bir yer yıkarsın!
Ben ne ağlatırım ne de incitirim!
Senin rakibin vardır yarış yaparsın!
Ben nota makam bilmem kabuğum hassas her ses bana ulaşır tenim ince ışık ve soğuk sızar acını senden önce his eder ağlarım!
Unutmadım beraber çok yedik içtik aynı evi yatağı paylaştık ev sahibimiz bir altındı ama möhür yardımcısına geçmişti yardımcısı bakır bil değildi ev sahibi benim diyerek bizi kovardı ahır da yemlik de az yatırmadı!
Halkın bireylere koyduğu lakap çoğu kez takım elbise gibi yakışır bakıra da koymuş oldukları lakap tamda yakışmıştı!
Sen benim gibi öksüz kalmadın alıngan ve hassas değildin alınmadın bir hayli yol aldın kıskanmadım!
Hatırlar mısın sabahın üçünde salyangoz toplamaya gittim sen uyurdun kazandığım ilk parayla bir kitap aldım adı Karşıyaka da ki cennetti yazarını unuttum yaşça benden büyüktün el koydun!
Belik de ilk yenilgimdi!
Ama olsun ben karlı çıktım diğer kitaplarını da ben okudum hırsızlık yaptım!
Aynı kitapları okuduk aynı gıdayı aldık beraber kavgalara karıştık Kinin yüzünde küs olduğuna ben de konuşmazdım ama bizleri farklı kılan ne neden ayrı hamur tadı gerçi yer damar damar insan kısım kısım misali!
Hangimize dokunduğunu ve zehirlediğini bilmiyorum belki de diğer hamurlara göre daha uygun piştik!
Bilirim bilerek kimseyi incitmeyiz ama kaş yapayım derken göz çıkıyor,asırlardır bir çok topluluğa ve insanlara gölgelik yapmış barındırmış şemsiye ve kalkan olmuş soylu çınarın görevi buydu ama aşı bozuyor bozmasaydı aynı kan gurubunu taşırdık bugünün gıdası havası suyu dünden farklı renkten renge sokuyor ne kadar dayanabilirsin ki!
Ben sadece izliyorum kim ne emiyor nasıl zehirleniyor?
Aciz ve pişman değilim şikayetçi hiç değilim eninde sonun da aynı yere gideceğiz hepimizin iç ve dış çamaşırları ipe dizilecek!
Senin alim oluşun sözlerinin dinlenmesi etrafına karınca birikmesi olup biten uzaktan izlemen veya umursamayışın mevki makam sahibi sandalyeyi koltuğa çevirmendir!
Bilmiyorum!
Benim her ağlayana eşlik etmem acıları his etmem uzun devreyle giden hız yapar uzun yol alır ve yalnız kalır misali ömür dediğin bir top kumaşa benzer herkesin makası kendi elinde kimi başkasını giydirir ki de toz kondurmaz!
Benim söylemem ne isyan ne de teslim olmadır tüm çamaşırlarımı şimdi den ipe dizmemdir!
Bir de şunu bilirim alacaklı uzak köy de yaşasa bile gelir kapı komşun olur verecekli ise diyara göçer ondandır kopuşun!



Aşur ŞAHİN
20.04.2012

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Beni tanımazsını! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Beni tanımazsını! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BENİ TANIMAZSINI! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
CURLY_HAIR
CURLY_HAIR, @curly-hair
5.10.2012 01:31:28
5 puan verdi
Yüreğine emeğine sağlık
Tebrikler

Selam Saygı Sevgi Sabır ve Dua ile
A.E.O
Ya Tabe Volim
Ya Tabe Volim, @yatabevolim
20.4.2012 20:12:21
Kutlarım dostum,saygılarımla..............
Seher_Yeli S.ZerrinAktaş
Seher_Yeli S.ZerrinAktaş, @seher-yelis-zerrinaktas
20.4.2012 16:42:26
5 puan verdi
Bütün çamaşırlar ipe dizilince tanındınız. Yüreğinize sağlık. Saygılarımla...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL