Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
Cemal Safi
Cemal Safi

GÖNÜL SORGUSU

Yorum

GÖNÜL SORGUSU

( 1 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

Okunma

GÖNÜL SORGUSU

Takvimler de onlu yıllar değişti,
Değişmedi sende hayâl tutkusu.
Dal belini saran kollar gelişti;
Gelişmedi sende sevda duygusu.

Gül nefesin leylak kokun seninle;
Mutluluklar sana yakın seninle;
Gitti huzur, gitti sükun seninle;
Gitti gelmez gözlerimin uykusu.

Takatim yok muradıma yetecek,
Sevabım yok günahımı örtecek;
Korkuyorum ömür bitti bitecek,
Bitmeyecek şu gönlümün kaygısı.

Ya sen, ya hiç gönül yapmış seçimi,
Mümkün değil başkasıyla geçimi,
Düşündükçe ürpertiyor içimi,
Son nefesi sensiz vermek korkusu.

Meyhanede aradığım teselli,
Hasretine mahkûm etti temelli;
Ne tahliyem belli, ne günüm belli,
Sürüp gider şu gönlümün sorgusu.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Gönül sorgusu Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gönül sorgusu şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÖNÜL SORGUSU şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL