Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
cemalkaya07
cemalkaya07

MEHMET'İM

Yorum

MEHMET'İM

( 1 kişi )

1

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1112

Okunma

MEHMET'İM

Mehmet’im kara yagız delikanlı
gönlümüzün efendi genci
hadi be yegenim
bir gözünü aç
bir nefes al
ben iyiyim de be Mehmet’im...

yoğun bakım odasının
hapishane kapısına benzediğini
nerden bilebilirdim
ne kötü hiç bir şey yapamadan
eli kolu baglı beklemek...

bir haber doktor bey
sadace gülerek vereceğin bir haber
ne kadar mutlu edecek bizi bir bilsen
hastane bahçesi umut otağımız adeta
bekliyoruz bir haftadır...

hadi Mehmet’im
hadi yegenim
hadi aslanım
silkin bir
kalk yatagından
bir gülümsemen bize hayat verecek...

yoğun bakımlarda
ne hayatlar umut bekliyor
günlerce aylarca hastane bahçelerinde
önce allah
sonra doktorlar
ne hayatlar kurtarıyor...

bu çile bitecek Mehmet’im
bu acı son bulacak
üzülme yegenim
yatan degil yeten ölürmüş
dostum ali...

aglamak çözüm değil
biliyorum gücümüz gözyaşımıza
ve kendi suratımıza yetiyor
teyzem kızı
ama gül artık
inşallah Mehmet’imiz
tutundu yaşama...


CEMAL KAYA

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Mehmet'im Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Mehmet'im şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MEHMET'İM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Mehmet Çobanoğlu
Mehmet Çobanoğlu, @mehmetcobanoglu
5.6.2011 21:47:58
Merhaba yürek dolusu çok güzel dizelerin bir duygu seli olmuş akmış şiire, sevgi, dostluk ve kardeşlik dolu, umarım Mehmet Bey sağlığına kavuşur, dostum şiirini beğeniyle okudum. Şiirlerin ve seven yüreğin daim ,kalemin güçlü olsun , umarım tüm sevenlerinle bereber yarınların daima aydınlık kalsın.
Saygılarımla
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL