Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Halil Manuş
Halil Manuş

Al Birini Çal Birine

Yorum

Al Birini Çal Birine

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1034

Okunma

Al Birini Çal Birine

Farkı var mı diye sorma
Al birini çal birine
Bulamazsın… Kafa yorma
Al birini çal birine

Attıkları bol keseden
Dağıttıkları kasadan
Yararlanırlar yasadan
Al birini çal birine

Çiftçi der zorlaştı geçim
Kasap der et vermez keçim
Vekil der ille de seçim
Al birini çal birine

Doğrulukta birinciler!
Dilden dökülür inciler
Ondan değilsen kinciler
Al birini çal birine

Uyuturlar önce seni
Bağlarlar iple enseni
Dinlemek istersen beni
Al birini çal birine.

Halil Manuş

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Al birini çal birine Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Al birini çal birine şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Al Birini Çal Birine şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Mehmet Turgut
Mehmet Turgut, @mehmetturgut
3.4.2012 11:54:56
Çok güzel anlatmışsın.Ne yazık ki kurtulamıyoruz bu kara yazıdan.Yüreğine kalemine sağlık.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL