Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Mustafa Yaralı
Mustafa Yaralı

KERBELA

Yorum

KERBELA

5

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1448

Okunma

KERBELA

O derin tarihi taşı bu güne,
Eğer yiğit isen yaşa görelim.
Sen körü körüne saplanma düne,
Hele bir “eğri” de kaşa görelim.

Bir lahza lüksünden vermezsin taviz,
Sana göre ne var? Her yöntem caiz,
Hüseyin orada vermedi taviz,
Onun gibi kıy da başa görelim.

Kem-küm edip durma bırak ta sözü,
Birebir tadarak anla o özü,
Cehennemi iç, avuçla közü,
Ellerinle tut da, maşa görelim.

Ey adam, bırak ta şöhreti şanı,
Katline kast eden cellât’ı tanı,
Baygınlık geçirme görmeden kanı,
Sen erlik göster de paşa diyelim.

Sana yan bakana hiddetlenirken,
Galiz küfürlerle şiddetlenirken,
Hüseyin’in tozu, yük yüklenirken,
Sarılma da bir kez, taşa görelim.

Düşmanlar sarmadan dört bir yanını,
Korku kuşatmadan tatlı canını,
Allah’a adayıp kızıl kanını,
Bütün benliğini boşa görelim.

Kerbela’yı kendi nefsinde ara,
Açar mı açmaz mı? Görelim yara,
O an belli olur, ak ile kara.
Nasıl bürünürsün yasa görelim,

İnsanın bütünü muharrem onu,
Hüseyin doğumu, yezidin sonu,
Yaralı gönlümde bu derin konu,
Diyorsan; zatımda “hâşâ” görelim.

16.12.2010…Mustafa YARALI


Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Kerbela Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kerbela şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KERBELA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
siyah-beyaz
siyah-beyaz, @siyah-beyaz
18.12.2010 00:49:25
Rabbim Ehlibeyt sevgisini yüreğimizden eksik etmesin
Nuray Ayhan
Nuray Ayhan, @nurayayhan
16.12.2010 16:47:43
bu has paylaşımdan dolayı çok teşekkürler hocam saygılar.
KÜÇÜK OZAN
KÜÇÜK OZAN, @kucukozan
16.12.2010 16:01:47
ÜSTADIM; DERİN, ANLAMLI VE NEFİS DİZELERİNİZ İÇİN SİZİ KUTLUYORUM. BU YÖNDEKİ İLHAMINIZ BOL OLSUN Kİ SİZ YAZIN BİZ DE ZEVK VE ŞEVKLE OKUYALIM. SAYGILARIMLA...
Etkili Yorum
Mehmet Çobanoğlu
Mehmet Çobanoğlu, @mehmetcobanoglu
16.12.2010 15:28:15
Maviyenin oğlu Yezid bir değil ki sayısızcadır o Yavuz Sultan Selim iken 1500 ler 1700 yılarında Hızır Paş 1938 de Tc devletinde Dersim de 1993 te Sivas Madımak'ta da hep göründe..Değerli Şair Mustafa bey acıları dile getiren kalemini kutlarım.Çok anlamlı bir şiirdi beğeniyle okudum...Başarıların daim olsun...Dostumsizde iyi bilirsiniz..
Kendisine saltanatı devreden babası Muaviye ölürken bile başucunda bulunma gereği duymayan, avlanmakla gönül eğleyen Yezid, gününü gecesini çalgı dinlemekle, köçek çengi oynatmakla, içip kendinden geçmekle sürdürmeyi adet etmiş bir kişiydi. Özellikle maymunlara ve köpeklere çok düşkündü. Ebu Kubays adını verdiği bir maymunu vardı ki, ona alaca bulaca renkli ipek elbise giydirir, başına ipekten örülmüş bir külah koyar, dişi bir merkebe bindirir ve atlarla yarışa sokardı. Kendisiyle şarap içenlere, “Kalkın ey topluluk, dinleyin şarkı söyleyenlerin seslerini; anlamlarla uğraşmayı, bilgilerle oyalanmayı bir yana atın da boyuna şarap içmeye bakın. Çalgı sesi, Ezan sesinden alıkoymada beni; küplerin içindeki yıllanmış şarabı hurilerle değiştim ben.”
Sıbt İbn’il-Cevzi’ye göre Yezid üç şeyi çok severdi: Kadın, şiir ve müzik. N. Kemal de şu olayı nakleder: “Kadınlara karşı son derece düşkündü. Güzel bir kadın olduğunu duyduğu Irak’ın ileri gelenlerinden birinin karısı ile evlenebilmek için Muaviye’yi bir hayli sıkıştırmış, çeşitli hile ve düzenbazlıklara itmişti.”
İşte böyle bir kişi, müslümanların başına geçmiş, İslam’ın temsilcisi sözde halifesi olmuş ve Müminlerin Emiri diye anılmaya başlanmıştı. Bu duruma oldukça üzülen Hz. Hüseyin, Medine’de kendisine Yezid’e biat etmesini öğütleyen Mervan’a şu yanıtı veriyordu: “Başımız sağolsun; çünkü ümmet, Yezid gibi birinin hükmü altına girmekle büyük bir belaya uğradı.”



kocakurtsoylum
kocakurtsoylum, @kocakurtsoylum
16.12.2010 14:41:16
İnsanın bütünü muharrem onu,
Hüseyin doğumu, yezidin sonu,
Yaralı gönlümde bu deri konu,
Diyorsan; zatında “hâşâ” görelim.

Nefis bir şiirdi kutladım selamla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL