Kötülük etmeden pişman olmanın en iyi şekli, iyilik etmektir. bretonne
Bibi
Bibi

Filistin'li Çocuklar

Yorum

Filistin'li Çocuklar

( 3 kişi )

2

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1064

Okunma

Filistin'li Çocuklar


Onlar çocuk değil artık, kocaman insan oldular,
Çocuklukları unutturuldu, oyun oynamıyorlar,
Yaşıtları hangi okulu kazanacağı derdindeyken,
Onlar silahlı adamların karşısında taş atıyorlar…

Çocuklar her yerde aynı, himayeye muhtaçlar,
Eğitim ve öğretim onlar için öncelikli uğraşlar,
Öyle olması gerekirken onlar ya taş atıyorlar,
Yahut da üzerlerinde silahlar çevrili yaşıyorlar…

Filistin her yerden farklı, toprakları işgal edilmiş,
Hem özgür değiller hem yaşam alanları daraltılmış,
Hayat her yerde aynı olmalı ama oradaki farklı,
Onların belirsiz bir geleceğe doğru yaşamları…

Önce Filistin kurtulmalı sonra bütün esir ülkeler,
İnsana özgürlük yaraşır, böyle olmalı görenekler,
Sevelim sevilelim, bu dünya hepimize de yeter,
Önce biz özgürlüğü bilelim, sonra bilsin ötekiler…

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Filistin'li çocuklar Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Filistin'li çocuklar şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Filistin'li Çocuklar şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Nezlim
Nezlim, @nezlim
26.11.2010 23:29:38
5 puan verdi
Dünya da demokrasi havarisi olanlar !
Filistin söz konusu olunca çit çikmaz onlardan sebep ? çünkü filistinde akan kan müslüman kani bir müslümanin eksilmesi siyonistler için zafere bir adim daha yaklasmak demek.ya bizde ne kadar tepki veriyoruz filistinde akan kan ,irakta akan kan,çeçenistanda akan kan,Afganistanda akan kan,yeter yeter artik !Müslümanim diyorsan uyan artik !
Duyarli yüreginize kalem tutan elinize saglik,tebrik ederim. Mevla bize insanlik suurunu unutturmasin.Hürmetle.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL