Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Bibi
Bibi

Bir Anadolu Masalı

Yorum

Bir Anadolu Masalı

( 4 kişi )

3

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1177

Okunma

Bir Anadolu Masalı


Bir varmış bir yokmuş, çok eski zamanlarda,
Birçok genç kız yaşarmış, Doğu Anadolu’da,
Geleceğe özlemle bakarlarmış, umutları varmış,
Böylece hikayemiz şekillenmeye başlamış…

İnsanoğlu garip bir serüvenle hayata başlamıştır,
Günlerden bir gün dünyaya gözlerini açmıştır,
Ezelden başladığı serüvenle hayatı sürmektedir,
Yolculuğun nereye olduğunu da bilememektedir…

Küçük bir dünyadadır o ama özünde kocamandır,
Korkaktır, cesaretsizdir ama hayalleri de vardır,
Bunları gerçekleştirmek için süren bir hayattır
Bu hayallerin peşinden koşan koca bir insanlıktır…

İnsanoğlu kuş misali, bugün burada yarın orada,
Aradığı kendisi midir, başka bir hayat mı acaba?
Bulunca başlayacaktır belki de mutlu bir dünya,
Eğer başarabilirse kalmayı sabit olduğu mekanda…

Seçenekler çoğaltılabilir, herkes özgürdür aslında,
Aranılan her neyse gelmiştir buluşma zamanı da,
İpleri çekme günüdür bu, bir koyup bin almak için,
Ömrün son demidir bu, bittiğidir akan zaman selinin…

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Bir anadolu masalı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir anadolu masalı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Anadolu Masalı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
HakkınSesi
HakkınSesi, @hakkinsesi
8.11.2010 20:44:37
5 puan verdi
Bu stile ve biçeme alıştım gerçekten...Sıksa da çoğu zaman,güzel ama...

Saygılar bizden..Rabbıma emanetsiniz...(admorhn)...
kardelen26
kardelen26, @kardelen26
8.11.2010 20:02:05
5 puan verdi
Berzah aleminde yaratılan ruhlar, bir ana ve bir babadan türeyip yeryüzüne dağılmışlardır. Aslında kardeşiz/Karındaş)ız lâkin, nifak tohumları ekilen bu münbit yeryüzü, cehennemi andırmakta nereden gelip nereye gittiğinden bi-haber olan insanoğlu yüzünden.
Kutlarım duyguların usaresinden rayihalar aldığımız şiirinizi.
aysegulguncan
aysegulguncan, @aysegulguncan
8.11.2010 19:03:37
5 puan verdi
zamana karşı çok aciz gibi görünen insanoğlu aslında çoğu şeyi yapabilme yetisiyle doğmuştur.
allah diyor ya insan eşref-i mahluktur. yaratılmışların en şereflisidir. en özelidir. düşünebilme, irdeyebilme, mukayese edebilme ve seçebilme potansiyeliyle dünyaya gelmiştir.
tüm bunlar insanı küçücük dünyaya karşı kocaman bir varlık haline getirirken, akıp gden zamana yenilmek, allahın kudreti ve "ol" dedikleri karşısında hiç bir şey yapamaksızın kaderimizi beklemek bizi koskoca bir evrede küçücük zerre durumuna düşürmektedir.
herşey güzel olsun bibi...
dünyamız için de ahretimiz için de...

sevgimdesin can
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL