Atatürk ülküsü, ülküme rehber; Sarsılmaz inancı, temel direğim. Ülkem için aşkla, tekmil berâber; Toplumsal bilinçle, atar yüreğim.
İşim gecegündüz, zamana inat; Hürriyet ve hakka canım teminât. Masuma, mazluma gerip kol kanat, Suçluya bükülmez, demir bileğim.
Başı sıkışınca, en zor anında; Ben varım halkımın dâim yanında. Haklıyı kollayıp tam zamanında, Huzuru sağlamak bir tek dileğim.
Bilim teknoloji önümde ışık Bütün birimlerim günle barışık. Olaylar olsa da karmakarışık; Kanıttan çıkarak hep çözeceğim.
Çelikten iradem kendinden emin; İnsanlık üstüne kutsal bir yemin. Bekâ bulsun diye tüm Türkiyemin Azmettim yüzünü güldüreceğim.
12.05.2010 - 10.06.2010
Salih ERDEM / AYDIN
Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Bu güzel Marşa yazabileceğim eniyi yorum(Saygı ve Salâmımla.15.11.2010):
SANA TAŞ ATMAM DOSTUM
Polis, Şâir, Fırat Yaldız’ın “BANA TAŞ ATMA “Şiirine cevap:
Çiçek atmak istiyorum ama onu koparamam Hayâline çiçek attım Camların pırıl-pırıl temiz kalsın Hep alıştım üniformanla seni tanıdım Her zaman yumuşak, ipeksi Sen hep iyi hizmetler verdin; iyiyi kötüden ayırmadan Elindeki silâh değil bir buket çiçek gördü gözlerim Sazın ise; ninni söyler, karakolda uyuttuğun terkedilmiş bebelere Elinde hiç görmedim cop’u Yumuşak parmaklarınla; Çiçek suladığını, şiir yazdığını, yol gösterdiğini gördüm hep Dünden bilirim kardeşliğini Çizdikçe yaklaştın dostlarına, gerçekte; Saflık, sâdelik, barış hep var... Ben, hiç kaybetmedim... Her yerde huzur var Sizler, benim gönüllülerim Hayâllerin gelişsin, benden de katkı bu Sana taş atmam, aklıma bile getiremem... Çiçek atmak istiyorum ama, onu da koparamam... Ben, dost bildim üniformanı, mâviliğini; enginlik... Omuzundan yıldızlar yükselir, tıpkı bir Beşibirlik... Kalbindeki “Yıldız”; en büyüğü, en parlak ve sıcak İnandım… Bu yıldız benim için ancak parlak... Göğsündeki defne dalı, Akçaabat’tır Vatanı, Emniyet; o’nun gibi kokar, çelenklerin o hoş kokusuyla Yok ki, olmadı ki; hiçbir zaman, aramızda “Duvar” Bak, yazıyorum, şiirine karşılık, inan ki; dostluk var... Elimde taş yok... olamaz... düşünemem bile... Atmak istiyorum; bir buket, en güzelinden “Çiçek” Koparmadan defne dalını, çiçekleri Ellerim sevgi dolu... ben de uzattım bak ellerimi... Ellerin, her zaman dolu bunu bil... Beni dost bil... bu dostluk ebedîdir.
Allah binlerce kez razı olsun.Hakikaten bir marş kadar etkin ve muhtevası geniş bir duruş.Yazmadan geçemedim.Benim okumadığım şiiriniz yok gibidir.Bunu ne kadar hakkettiğinizi bir kez daha onaylattınız bana.Mevla yüreğinizi kaleminize eş kılsın.saygı ve selam.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.