RUBAİ Yine andım hasretle anlı şanlı maziyi Bu vatana adanmış,şehidi ve gaziyi Her şeyi affederim,bir anda silerim de... Affetmem mümkün değil,ihaneti,asiyi
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Rubaîler genelde aruz vezninin “Mef’û lü / me fâ î lü / me fâ î lün / fa” kalıbı ile yazılırlar. Fakat bu rubaide bu kalbı göremedim. Aruz kalıplarında ne ilk kelimelerde dört açık hece; ikinci mısrada olduğu gibi: Bu va-ta na a...; ne de beş kapalı hece: son mısrada olduğu gibi af-fet-mem-müm-kün.../vardır.
Anladığım kadar ile rubai ismi verilen bu dörtlük hece ile yazılmış.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.