Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
ceyhuni
ceyhuni
VİP ÜYE

CUMA BAYRAMI

Yorum

CUMA BAYRAMI

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

810

Okunma

CUMA BAYRAMI

Mademki ey sevgili! Cumayı bayram yaptın
Ben de bu bayramına koşar adım gelirim.
Şu güzel güzergâhı geçici seyran yaptın
Ebedi seyranıma coşar adım gelirim.

Gözüm dünyada değil mıhlı sonsuz düğünde
Ne varsa yere çaldım attım bütün ah ı mı?
Cemalini görmeye ant içerim bu günde
Tövbe rüzgârlarıyla yakarım günahımı

Ah demem eyvah demem bundan böylesi artık
Kalbimi sarar nurun yaz gününde kar gibi
Çalışırken saatim ömrüm boyunca tık, tık
Zararı kapatırken bir ebedi kâr gelir.

Kışa doğru yürürken aldım bahar kokusu
Koşacağım ey gönül! Düş peşime gidelim
Dünyamdan kaybolurken tamam ölüm korkusu
Hep niyazda durasın duadan düşme elim.

CEYHUNİ sere serpe gül açarken ufkunda
Hedef hayal ötesi gerçeğin ta kendisi
Uykunu böl geceyle ibadet yap uykunda
Budur uzak kılacak önünde ki çok sisi

30.07.2010
CEYHUNİ
(Mustafa AVCU)

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Cuma bayramı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Cuma bayramı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
CUMA BAYRAMI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
kara kalkanlı
kara kalkanlı, @karakalkanli
30.7.2010 19:03:45
,,,,,,,,,,,,,,zorda kaldığımız o marş günlerinde, sığınağımızdı; ve hiç çıkmadık,,,,,,,,,,,,,, saygılar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL