Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
cengizh@n
cengizh@n

bi ezik,bi ezik

Yorum

bi ezik,bi ezik

( 1 kişi )

1

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1378

Okunma

bi ezik,bi ezik

bi ezik,bi ezik

Meğerse ne kadar yalnızmışım
Bilmeden ne kadar kalp kırmışım
Ben kader diye biliyordum meğer
Kendi kendimi yalnız bırakmışım

Acı dediğim hayata tuzu biberi
Hoyratça serpeleyen benmişim
Kaderle savaştığımı sanırken
Meğerse kendi kendimi yenmişim

Buğulu camlardan seyrederken
Manzarana misafir oyuncu olmuşum
Sen sıcacık yuvanda özgür
Ben dışarıda mahkum kalmışım

Matemimle kalayım,dertlerini alayım
Halim zaten acıdır,sus kurbanın olayım
Yalnızlığı ben sardım şu gecenin koynuna
Sen mesut ol ben karanlıkta kalayım

İnci mercan dizilsin o ak gerdanına
Kollarında ağırlığınca bilezik
Destur ile gelinse de yanına
Kalbin avuçlarımda bi ezik,bi ezik

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Bi ezik,bi ezik Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bi ezik,bi ezik şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
bi ezik,bi ezik şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
göçmenkuş
göçmenkuş, @gcmenkus
6.4.2010 20:38:56
"dışarıda mahkum kaldım"
"Yalnızlığı ben sardım şu gecenin koynuna"

şiirde sanat kaygısı hissediliyor. Bu kaygıyı esere dönüştürecek yıldızlı dizeler yok değil. yukarıda aldığım cümleler gibi.

okurken ritmi bozan ve hece sayısındaki düzensizlikten kaynaklanan sorunlar dışında sorun yok diye düşünüyorum.
hayat kelimsesinin ikinci tekrarında başka kelime kullanılabilirdi. daha güçlü kılardı şiiri.
şiirin anlamına değinmiyorum. alacağınızı alıyor,gözünüzde hikayeyi canlandırıyorsunuz.
aslında sevgiliyi suçlamamak için kendine hüküm giydiren bir şairin sonunda bunu itiraf etmesi durumu düşündürücü. bu da şairin taktiğiolsa gerek.

artık şiirlerinizi dergilerde görmek istiyorum.

bu şiir hece ile yazılsa idi eminim daha da etkili olurdu. başarılarınızın devamını dilerim....
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL