İnsanın çocuğu ile övünmesi kendisiyle övünmesi demektir. somerset maugham
CEMİL DEMİR
CEMİL DEMİR

ULAN CÂNÂ...

Yorum

ULAN CÂNÂ...

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1286

Okunma

ULAN CÂNÂ...

Kendi kendimi yiyorum, neden bilmem burda ber,
Deşmesene derdimi, be hey canendaz mahpare.
Kırıtıyorsun bir de, görmezden bendenize sen,
Geçiremedim sözümü, zaten ne gül, ne hare.


Görmüyor gözlerin, nedendir mâşukunu senin,
Kaybetmiş sevi hissini, odunlaşmış bedenin,
Canına okumam diyorsun, bir de sen, sevenin,
Belli , etmişsin mâşukunun her yerini bere.


Derde bürümüş gönlüm, katiyetle farımıyor,
Ah ve vahlar edişim, bir çıkara yaramıyor,
Aşk odunda yanmışlara, mâşuklar acımıyor,
RÂBB"im bari acısın, bunca candan sevenlere.
KÜÇÜK OZAN(CML DMR)
SADİFE"em ONAR ONAR
NOT:CANENDAZ: Can atan.
MAHPERE : Ay parçası gibi, çok güzel.
MÂŞUK : Aşkla sevilen.
BENDENİZ : Kul, köle.
FARIMAK : Yılgınlık getirmek,usanmak.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Ulan cânâ... Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ulan cânâ... şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ULAN CÂNÂ... şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL