Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
zakir
zakir

Devran Dede

Yorum

Devran Dede

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1393

Okunma

Devran Dede

Devran Dede

Devir devire gebe an zamanın içinde.
Saatler aynı işler ha maçinde ha çinde.
Güneş doğup batıyor eriyor günler bir bir.
Zamanın bir bölümü takvimlerde rehinde.


Döndürür felek demi fırıl fırıl kirmanda.
Su her zaman su fakat duadır şadırvanda.
Devran dede seyreder gönlüne huzur yağar.
Gökten rahmeti sağar kulağıysa ezanda.


Devran dede fikreder devranı kutlu anda.
Cümle yaratılmışa daima hüsnü zanda.
Yetmiş iki millete hep hoş nazarla bakar.
Yâd edilecek bir gün geçip giden devranda.


Devran dede derdini açmaz içine dürer.
Sonsuzluk kervanının peşinde hep iz sürer.
Gün olur harman olur gökten bir yıldız kayar.
Devran dede de göçer ardından dünya döner.
Ankara, 09.03.2010 İ.K

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Devran dede Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Devran dede şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Devran Dede şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL