Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
RİFAT KURTOĞLU
RİFAT KURTOĞLU

Güllere Yalvardım Sen Koksan Diye

Yorum

Güllere Yalvardım Sen Koksan Diye

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1252

Okunma

Güllere Yalvardım Sen Koksan Diye

Güllere Yalvardım Sen Koksan Diye

Bir yanım sensizlik,bir yanım ecel,
Hallere yalvardım sen tek sen diye…
Ne zaman duaya açılsa bu el,
Dillere yalvardım sen noksan diye…

Derdin ile can demedim canıma,
Allah şahit her nefeslik an ı ma,
Adım adım kırk senedir önüme,
Yollara yalvardım sen çıksan diye…

Sevdiğim bu işven bu nazın hoş da,
Gel artık ne olur yanıl da şaş da,
Gözümden süzülen her damla yaşda,
Sellere yalvardım sen aksan diye…

Hasretim bir ömrün bin misli gibi
Sızlarım derinden ney faslı gibi,
Kerem’in ardından can Aslı gibi,
Küllere yalvardım sen yaksan diye…

Kimi görsem baştan alan akılı,
Al yanağı duldalamış kakülü,
Sinesinde goncaları sokulu,
Güllere yalvardım sen koksan diye…

KURTOĞLU’yum yollarında can versem,
Neyim var neyim yok önüne sersem,
Kimde Hak’k kapısı bir çift göz görsem,
Kullara yalvardım sen baksan diye…

Aşık Rifat KURTOĞLU

....18-Ağustos-2009
Salı-03; 15


Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Güllere yalvardım sen koksan diye Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Güllere yalvardım sen koksan diye şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Güllere Yalvardım Sen Koksan Diye şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ismail hakkı bagdat
ismail hakkı bagdat, @ismailhakkibagdat
13.11.2009 23:58:30
Sağ ol ,var ol sevgimle kal
e-selcuk
e-selcuk, @e-selcuk
13.11.2009 19:44:36
Şiirin akışında biraz bozukluk, okunmasında da zorluk gördüm. sebebinin de hece ölçüsünü tamamlayıcı kelimelerin olduğunu düşünüyorum. ama genel olarak emek verilmiş bir eser. üstelik iki ayaklı kafiye ile yazılmış. bu kafiye düzeni zordur. ama emek verilince takdire değer.

teşekkürler...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL