Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Mehmet ORTA
Mehmet ORTA

saygı duy emeğe karga yesin koz

Yorum

saygı duy emeğe karga yesin koz

( 1 kişi )

2

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1732

Okunma

saygı duy emeğe karga yesin koz

saygı duy emeğe karga yesin koz

sabah soğumadan üşüşür tüm kargalar
yemeğe
avuç içi kadar biri yanaşmaz onlarla
yemeğe
hep bir ceviz arar yükselir göklere
sarılır
emeğe
atar ceviz saplanır arzın lağımına ok gibi
iner yere
yemeğe
birde bakar ceviz ağaç olmuş batakta
ağlar
emeğe
dünyada mı artık erdemden yana değil
saygı duymaz
emeğe
patronlara dalkavukluk için dikmiş gözünü karganın
kozunu
yemeğe
dünya pok yedirme yetti artık saygı duy
emeğe

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Saygı duy emeğe karga yesin koz Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Saygı duy emeğe karga yesin koz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
saygı duy emeğe karga yesin koz şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
onurumsun
onurumsun, @onurumsun
9.11.2009 12:53:17
5 puan verdi
Emek mi? Bu sözün anlamını bilen kaç kişi kaldı dünyada. Nerde yalaka, nerde iki yüzlü, nerde riyakar, nerde hırsız ve arsız varsa toplanmışlar bir araya ve kapitalizimin dişleri arasında yok etmişler emek denen o alın terini ve her gün biraz daha yok oluyoruz her birimiz.

Emeğin saygı duyulacağı ve ödülendirilieceği günlerin gelmesi dileği ile Saygılar yüreğinize
Aykut KARAGÜLMEZ
Aykut KARAGÜLMEZ, @aykutkaragulmez
8.11.2009 23:49:16
birde bakar ceviz ağaç olmuş ağlar
yemeğe
dünyada mı artık erdemden yana değil
emeğe saygı duymaz
patronlara dalkavukluk için
dikmiş gözünü zavallı karganın cevizden
yemeğe
dünya pok yedirme saygı duy
emeğe

Saygı duymak ve karganın yemeğinden gözünü çekmek. Haykırmış şair haksızlığa. Haykıran yüreği yüreğimle alkışlıyorum.SAygılarımla
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL