Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
micingirt
micingirt

Aras’tan Hazar’a

Yorum

Aras’tan Hazar’a

( 1 kişi )

4

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1575

Okunma

Aras’tan Hazar’a

Aras’tan Hazar’a

Yürü yürü amansız,
Vardım sılaya vardım.
Hasret sardı zamansız,
Döndüm döndüm yalvardım.

Köyüm küskün, ben sarsık,
Hasret güftesiz artık!
İklim değişir sık sık,
Güz gibiyim sarardım.

Ben bir deli biçare,
Avareden avare.
Ta Aras’tan Hazar’a,
Micingirt’ten akardım.

22.07.09 Bursa



Ömer Ekinci Micingirt

--------------------------------------------------------------------------------
Bu şiirin hikayesi:

Micingirt nedir?

Kars, Sarıkamış ilçesinde bağlı tarih kokan 250 hanelik bir köy ve doğduğum köy. Bu köyün meşhur kalesi kümbeti ve mağaraları vardır ve İnkaya (Micingirt) Köyü’nde bulunan kale Saltuklu Mansur Ergin tarafından 1232 yılında yaptırılmıştır.

Micingirt çayı Aras nehrine ordanda Hazar Denizine akar...

Micingirt yeni döndüm ve hasret başladı ...

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Aras’tan hazar’a Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Aras’tan hazar’a şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aras’tan Hazar’a şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
neneh.
neneh., @neneh-
23.7.2009 12:12:18
Muhteşem di üstadım.Yüreğiniz hep çağlasın efendim.Saygılar.
İhsan POLAT
İhsan POLAT, @ihsanpolat
23.7.2009 02:17:49
Tebrikler aziz dost. Selam ve dua ile
oktayzerrin
oktayzerrin, @oktayzerrin
23.7.2009 02:09:55
5 puan verdi
hocam çok güzeldi, teşekkürler, tebrikler, sevgi ve saygımla, selamlar...
simray
simray, @simray
23.7.2009 01:04:52
Serbest tarzda yazılan dörtlük...Hoştu....
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL