Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
exani
exani

İnsanlık Abidesi

Yorum

İnsanlık Abidesi

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

975

Okunma

İnsanlık Abidesi

Nebiler nebisi o zatı kibar
Selat u selamı hak eden insan
Vakar sahibi o zatı kübar
Minnetdar ona şükr eden insan

O merhamettir, O dürüstlüktür
Unutamaz O’nu insanım diyen
Hayatı paktır, altın yüzüktür
O’na ümmettir helalden yiyen

Rezzakı Rahmanı tanıttı bize
Korku endişe geride kaldı
Kur’an yeterdir hem hepimize
Cennet yollarını dünyaya saldı

Muhammed-ul Emin adıdır O’nun
İftihara değer bir sadakatla
O yolda isen mutludur sonun
İyiliklerini ahrete sakla

Bu yüce zatı ben anlatamam
Burnum kokusundan bir pay almıştır
Bu güzelliğe değer katamam
Kalbim ve aklım hayran kalmıştır.
................................
e.kaya

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
İnsanlık abidesi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İnsanlık abidesi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İnsanlık Abidesi şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
İhsan POLAT
İhsan POLAT, @ihsanpolat
12.4.2009 00:03:34
O ANLATILAMAZ. AMA ANLATMAK, DİNLEMEK KISACASI SEVMEKTE BOYNUMUZUN BORCU.......SAYGILAR
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL