Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Meçhul Asker
Meçhul Asker

ŞİİR VE ŞAİR

Yorum

ŞİİR VE ŞAİR

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1420

Okunma

ŞİİR VE ŞAİR

04.09.1999 tarihinde TRT-1 de bir şiir açık oturumu yapılıyordu. Bu konu o zaman da aynı şekilde şiir şairi yansıtır-yansıtmaz tartışması yapılıyordu. Güncel şiirlerle, her devirdeki türk şiirinden örnekler verilirken Divan şiirinden bir kelimeyle bile bahsedilmemesi bende infial uyandırmıştı ve aşağıdaki dizelerle kendi düşüncelerimi kaydetmiştim şimdi tam sırası olduğunu düşünüyorum. :)

Şiir dediler,
Şairi görmediler.
Binlerce divanı bir nefeste
Karanlığa gömdüler.

Şair ve şiir kaynak ve su gibidir.
Şiirin tanımıysa bence sade şairdir.

İlhan BÜYÜKYÖRÜK 04.09.1999/Girne

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Şiir ve şair Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Şiir ve şair şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ŞİİR VE ŞAİR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
mürsel emre doğan
mürsel emre doğan, @murselemredogan
9.4.2009 17:08:03
BU GÜZEL,İÇTEN,DUYGU DOLU MISRALARINIZ İÇİN SİZİ YÜREKTEN KUTLUYORUM.SELAM VE SAYGILARIMLA...
gül peri
gül peri, @gulperi
9.4.2009 16:42:38
Şiir dediler,
Şairi görmediler.
Binlerce divanı bir nefeste
Karanlığa gömdüler.

Şair ve şiir kaynak ve su gibidir.
Şiirin tanımıysa bence sade şairdir.


Divan edebiyatı şiirlerine aşık bir şair olarak duygularınıza aynen katılıyorum efendim.
şiirnizi de çok beğendim.Bu güzel kaleme Allah bol ilham versin de daha nice şiirlerini
okuyalım.Selam saygılar efendim.

© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL