Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
H.İbrahim SAKARYA
H.İbrahim SAKARYA

BU TARİH BİZİM

Yorum

BU TARİH BİZİM

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1121

Okunma

BU TARİH BİZİM

İlk yurdum orta Asya, ikinci yurt Türkiye
Oğuz’un soyundanız bağlıyız bir ülküye,
Türk’üz yüce bir ulusun kahraman erleriyiz
Aynı din kardeşleri, İslâm neferleriyiz,
Alpaslan, Yavuz Sultan hem senindir hem benim
Malazgirt’le çaldıran müşterek zaferlerim.
Osman’la Orhan Gazi, Fatih’te Yıldırım da
İkimizin kanı var, onlarında kanında.

Selçuk da, Osmanlı da Cumhuriyet de bizim,
Kardeşim, arkadaşım bu tarih hepimizin.

Kızıl sultan diyemez Türk olanlar Hamit’e
Soyuma küfredenin kanında vardır şüphe,
Cihan harbi zaferle sonuçlanabilirdi,
İttihat ve terakkiye anıtlar dikilirdi.
Vahdettin padişahım son Osmanlı devrinde
Mondros, Sevr barışları talihin tersliğinde,
Mustafa Kemallerde bir kıvılcım tutuştu,
Yurdum bu iman ateşiyle cumhurluğa kavuştu.

Selçuk da, Osmanlı da, Cumhuriyet de bizim,
Kardeşim, arkadaşım bu tarih hepimizin.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Bu tarih bizim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bu tarih bizim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BU TARİH BİZİM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Zekeriyya Bican
Zekeriyya Bican, @zekeriyyabican
13.8.2007 13:53:13
Kıymetli kardeşim Halil İbrahim Bey, bu site ile tanışmam doğrusu büyük bir tesadüfle oldu. Çok memnun oldum. Güzel insanlar ve güzel şiirler gördüm bu sitede. İyi ki varsınız ve daima var olasınız.Yüreğinize sağlık. Zekeriyya BİCAN(WEB:www.harputlubican.com)
gokce esra
gokce esra, @gokceesra
23.3.2007 19:06:39
kutlarım
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL