Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
sabit öztaş
sabit öztaş

harput ve buzluk

Yorum

harput ve buzluk

6

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1846

Okunma

harput ve buzluk

HARPUT
Şu harput’un başı dumanlı
Gel de, yarim kölen olammı
Ben dünyadan vaz geçtim amma
Senin İçin burda kalammı
Kal dersen, kulun kulun olammı


BUZLUK
Gün batar ki akşam olur buzlukta
Alayarpak,Şuşnaz dan ileri bak
Görünür Pertek,Çemişgezek,Hozat
Buğulu gözlarle ağlar o saatte
Sana,Bana,Geçmişine
İçmiş Buzbağ şarabını
Ağırr Ağırr döner başı
Lal olmuş dili
Lale, Sünbül bağında sanar kendini
O buğulu gözlerle bakar
Bakar durur derinden derinden
Herkes hak, herkes helal
Gül biraz desem
Gülemez kederinden

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Harput ve buzluk Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Harput ve buzluk şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
harput ve buzluk şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
sabit öztaş
sabit öztaş, @sabitoztas
24.1.2009 11:12:27
Hayatın akışı içerisinde şark hizmeti yapmak üzere Ülkemizin nadide illerinden Elazğ(Elaziz)'a 1991 ağustos'unda yolum düştü.Elazığda tanıdığım 1 tane arkadaşım vardı,Erokan NERGİZ sağ olsun.Elazığda 3 yıl hizmet yapıp batıya dönecektim.İlk yılları atlattıktan çevreyi ve o güzide ilin nadide insanlarını tanıdıktan sonra yıllarca oralardan kopamadım.Bu süre 2005 yılına kadar 14 yıl sürdü.Şimdi denizlide yaşıyorum,hala içimde Elazığ özlemi var.Dostlarımı özlüyorum,Çayda çırayı özlüyorum,Harputu,Buzluk mağarasını,halkını,Oturduğum evimin çevresine diktiğim Çınar ağaçlarını,Çam ağaçlarını,gülleri özlüyorum.
Saygılarımla.
Durdu Şahinx
Durdu Şahinx, @durdusahin
23.1.2009 16:29:18


Şiiriniz tam bir kelimeler armonisi olmuş.

Tebrikler…
Durdu Şahinx
Durdu Şahinx, @durdusahin
23.1.2009 16:28:59


Şiiriniz tam bir kelimeler armonisi olmuş.

Tebrikler…
Durdu Şahinx
Durdu Şahinx, @durdusahin
23.1.2009 16:28:57


Şiiriniz tam bir kelimeler armonisi olmuş.

Tebrikler…
Durdu Şahinx
Durdu Şahinx, @durdusahin
23.1.2009 16:28:56


Şiiriniz tam bir kelimeler armonisi olmuş.

Tebrikler…
keklikci
keklikci, @keklikci
23.1.2009 13:40:10
HARPUT
Şu harput’un başı dumanlı
Gel de, yarim kölen olammı
Ben dünyadan vaz geçtim amma
Senin İçin burda kalammı
Kal dersen, kulun kulun olammı

yüreğinize sağlık...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL