Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
zakir
zakir

Birer Çay Söyleyelim

Yorum

Birer Çay Söyleyelim

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1195

Okunma

Birer Çay Söyleyelim

Birer Çay Söyleyelim

Usaresi ve rengi sudan tüten tazelik.
Bulutların özünden damıtılan güzellik.

Bardağın içindeki haz duyulan incelik.
Bu ince inceliğe meftundur haza demlik.

Tüter rengin edası görenler müptelası.
Her yudumu ayrı zevk içkilerin âlası.

Ne israfı körükler ne beyni sulandırır.
Yorgun anlarımızda bedeni canlandırır.

Demlik, çaydanlık bardak şenlenir çayla çardak.
Zarafet ehli bilir ince bellidir bardak.

Ona ne yasak vardır ne de sağlığa zarar.
Her şey gibi orta yol onda da işe yarar.

Afiyetle içelim ve hiç çekinmeyelim.
Dostalara ikram için birer çay söyleyelim.
Ankara, 09.01.2009 İ.K

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Birer çay söyleyelim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Birer çay söyleyelim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Birer Çay Söyleyelim şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
GECE ŞAİRİ
GECE ŞAİRİ, @gecesairi
9.1.2009 23:56:58
SİZE AFİYETLER DİLER TEBRİKLER SUNARIM ÇAYDAKİ TAZELİYİNİZ ERKİLMESİN.SAYGILAR
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL