(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Ama bir şairin çiçek açması, oluşun en mucizevi başkaldırısıdır.
Dünya çölleşmiş, ruhlar kuraklaşmış, gönüller tebeşir gibi ufalanırken, sanki yıllardır yağmayan yağmurların yüküyle birlikte bir anda ini vermesi gibi.. pınarın başından seslenir gibi.. o kuraklığın ortasına uzatır buz gibi suyunu testide. doya doya yeşillensin diye.
Sonra bir mucize daha gerçekleşir. Çiçek açan o ruh, yerin çekim kuvvetine de galip gelir ,kokusuyla, rengiyle, sevgisiyle kanatlanmaya başlar. dünyadan, dünyalıklardan sıyrılıp göğe yükselmeye başlar. Sonra da, yalın, pazarlıksız, hesapsız bir itiraf dökülür en son dizeden: “Seviyorum seni çok.”
Şair Gelincik bize sadece bir şiir okutmadı. gözlerimize çöken dünya tozunu silkeledi. Çiçek açan bir ruhu göremeyecek kadar körleştiysek, taşın toprağın arasında kaybolmuşuz demektir.. diyor.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Ne paylaşacaksınız?
Şiir, yazı, kitap ya da ileti için hızlıca ilgili alana geçin.