Yüreğinize iyilik tohumları ekin.. büyüyüp yeşersinler, kötülükleri yok etsin onlar..! (fikret şimşek)

varı var

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

24

Okunma

varı var

Yüzülmez ki her ırmakta üstadım
Girdap döner ilk dizede boğulur
Devran döner bu yolda yorulursun..

’’Kün’’ diyebilmek için bilmek gerek
Sûr çeperinden ’’tenha’’ duymak gerek
Bilmek kendiliği kendi başına
Sığmaz ki öyle her sûret yaşına..

Kumaşın değilse şair küçük at
Harcar ömrün öğrenmek sonrası çöl
Ne söylese olur insan malamat..

Kokuşur inan kaynağı olmayan göl
Kayna biraz üstadım varsa öze yol..

Kıraç toprağın sırrı harı vardır
Sözlerin ince nice yarı vardır
Kalemin eşzamanlı tarı vardır..

Sanma döngüde dönen üleştir
İlk söylenen herkese beleştir..

Eyvallah, kimse bir şey bilmez belleme
Bâri bebelere elleme.. üstadım.

Nilüfer Açılan Yıldız

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Varı var Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Varı var şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
varı var şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL