Gerçeğe yardım ediniz. gerçek size yardım etmekte gecikmeyecektir. h. newman
sabri galip dogan
sabri galip dogan

USANDI

Yorum

USANDI

( 2 kişi )

1

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

40

Okunma

USANDI

USANDI

Gönlümde ki Leyla’m sensin sevdiğim
Mecnun’a çevrildim, çöller usandı
Aslı oldun aşka yandım sevdiğim
Kerem’i de geçtim küller usandı

Canım kurban sana ey melul gözlüm
Meyli muhabbetlim gönülden sözlüm
Tan vaktinde kokun geldi gül yüzlüm
Koşup alamadım yeller usandı

Gün seher rengine boyana madı
Gül açarken bülbül uyanama dı
Yandı hasretine dayanama dı
Har, figana düştü güller usandı

Mazimde ki gül bağını soldurdum
El verdim feleğe bir bir yoldurdum
Gözyaşımla deniz derya doldurdum
Aktıkça gözlerim, seller usandı

Gönül sarayımda eğlenen maşuk
Söner mi aşk ile yaktığın ışık
Yâr derdi çekmeyen olur mu âşık
DOĞAN sen olunca eller usandı

SABRİ GALİP DOĞAN

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Usandı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Usandı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
USANDI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Güven Tekin
Güven Tekin, @guventekin
7.6.2026 21:18:06
5 puan verdi
"Harika bir şiir olmuş, emeklerine sağlık. Kelimelerin seçimi, mısraların birbiriyle olan o güzel uyumu ve ritmi insanı hemen içine çekiyor. Hem gözü hem de ruhu doyuran bir çalışma olmuş. İlhamın hiç kurumasın, kalemin daim olsun."
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL