Gerçek keşif yeni topraklar bulmakla değil, yeni bir gözle bakmakla ilgilidir. marcel proust
Tülay Aslan
Tülay Aslan

Kıskançlık

Yorum

Kıskançlık

( 6 kişi )

4

Yorum

10

Beğeni

5,0

Puan

44

Okunma

Kıskançlık

Kıskançlık




​Kıskanır bülbül dahi her an gülü can can mıdır?
Gözlerin can aldı lakin derdimi canan mıdır?

​Rüzgâr esdikçe zülfün tel tel eyler sızlatır
Kıskanıp rüzgârı ağlar gözlerim, boran mıdır

​Gül cemalin görmek ister her bakış her bir nazar
Her yabancı göz yakar kalbi, bu bir hüsran mıdır?

​Aşk od’uyla yandı gönlüm gizlidir içten içe
Bu kıskançlık denilen şey kalbe bir ferman mıdır?

​Der Zülâli bu cefadan vazgeçip derman ara
Yâre sevdalanmayan dil dünyada hakan mıdır?


Halk Şairi
Tülay Aslan

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Kıskançlık Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kıskançlık şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kıskançlık şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabitlendi
Tercanlı24
Tercanlı24, @tercanli24
5.6.2026 11:52:17
5 puan verdi
Güzel bir çalışma
yine güzel dezeler
güzel bir anlatm
kutlarım emeği
selamlar sevgiler ve
Saygılar gönderiyorum ...
Elif_V_Mim
Elif_V_Mim, @elif-v-mim
5.6.2026 12:44:54
5 puan verdi
Ne güzel bir şiir.
Her okuduğum şiir başka güzellik.
Defterde seçkin şairler var.
Hayırlı cumalar.
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
5.6.2026 12:31:09
5 puan verdi
Tülay Aslan’ın (Zülâli) bu şiiri, divan edebiyatının estetiğini halk şiirinin samimiyetiyle birleştiren, kıskançlık ve aşk acısını çok asil işleyen bir eser olmuş.

"Kıskanıp rüzgârı ağlar gözlerim" mısrasındaki o naif sitem ve bülbül-gül mazmununun kullanımı, geleneksel bağları çok güçlü yansıtıyor. Şairin mahlasını kullanarak bitirdiği son kıtadaki "Yâre sevdalanmayan dil dünyada hakan mıdır?" sorusu ise aşksız bir ömrün hükümdarlığını bile değersiz gören, aşka ve sadakate taç giydiren muazzam bir final olmuş. Yazan kalemin, yüreğin dert görmesin.
Etkili Yorum
emre vehbi alkan
emre vehbi alkan, @emrevehbialkan
5.6.2026 11:54:46
5 puan verdi
Yürekten kutluyorum sizi güzel insan. Başarılarınız daim ilhamınız ölümsüz olsun…
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL