Gerçek keşif yeni topraklar bulmakla değil, yeni bir gözle bakmakla ilgilidir. marcel proust
se
sedat hünker

Boş

Yorum

Boş

( 5 kişi )

4

Yorum

9

Beğeni

5,0

Puan

64

Okunma

Boş

Ağlaya ağlaya yaşayanlar ki
Yağlaya yağlaya yaşayanlar ki
Çağlaya çağlaya yaşayanlar ki
Gülmesede bomboş gülsede bomboş

Yazlaya yazlaya yaşayanlar ki
Kızlaya kızlaya yaşayanlar ki
Közleye közleye yaşayanlar ki
Külmesede bomboş külsede bomboş

Yarayıp yarayıp yaşayanlar ki
Karayıp karayıp yaşayanlar ki
Darayıp darayıp yaşayanlar ki
Yelmesede bomboş yelsede bomboş

Çileyip çileyip yaşayanlar ki
Hileyip hileyip yaşayanlar ki
Silleyip silleyip yaşayanlar ki
Halmesede bomboş halsede bomboş

Toksuzup toksuzup yaşayanlar ki
Yoksuzup yoksuzup yaşayanlar ki
Çoksuzup çoksuzup yaşayanlar ki
Bolmasada bomboş bolsada bomboş

Gitleye gitleye yaşayanlar ki
Bitleye bitleye yaşayanlar ki
Yitleye yitleye yaşayanlar ki
Ölmesede bomboş ölsede bomboş

Sedat hünkâr
Karamecnun
İnsanur


Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Boş Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Boş şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Boş şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
5.6.2026 12:45:22
5 puan verdi
Özgün Dil ve Kelime Oyunları: Şair; "yazlaya yazlaya", "kızlaya kızlaya", "toksuzup", "çoksuzup" gibi dile kendi rengini veren, alışılagelmişin dışında türetimler kullanmış. Bu kelimeler, hayatın içindeki o sürekli devinimi, hırsı ve çabayı ritmik olarak çok güçlü hissettiriyor.

Hiçlik ve Fânilik Vurgusu: Her kıtanın sonundaki "bomboş" redifi, insanın dünyada ne yaparsa yapsın, hangi sıfatı kuşanırsa kuşansın (ağlayan, çağlayan, hile yapan, sille yiyen, varlıkta ya da yoklukta olan) ölümün ve zamanın karşısında eşitleyeceği o mutlak hakikati yüzümüze çarpıyor.

"Karamecnun" Tarzı: Şiirde halk şiirinin kafiye şeması korunurken, içerikte varoluşsal bir boşluk ve sitem çok gür bir sesle işlenmiş. Son kıtadaki "Ölmesede bomboş ölsede bomboş" teslimiyeti, eserin felsefi ağırlığını zirveye taşıyor.

Dünyanın tüm telaşını, hırsını ve dertlerini koca bir hiçlik potasında eriten, ritmi son derece yüksek ve düşündürücü bir eser olmuş. Yazan kalemin nefesine, yüreğine sağlık.
Tercanlı24
Tercanlı24, @tercanli24
5.6.2026 10:53:43
5 puan verdi
Kaleminiz daim olsun
Güzel bir anlatım
Kutluyorum bu güzel eserinizi
Kaleminize yüreğinize sağlık
Selamlar sevgiler saygılar gönderdim..
İlyas Ateş
İlyas Ateş, @ilyas-ates
5.6.2026 09:27:31
5 puan verdi
Bazı insanlar yaşamaz yaşayanlar onları da yaşar sanırlar
saygı ve selamlarımı gönderiyorum
k.doğanay
k.doğanay, @k-doganay
5.6.2026 08:27:55
5 puan verdi
Şairin dilinden dökülen mısralar,
Şiir olup akmış sayfalara.
Şiir yazan ellerinize sağlık.
Kutlarım.Selamlarımla!..





© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL