Bir iyiliği yapan değil, iyiliği gören hatırlamalıdır. cicero
Ay
Ayla Kaya

YABANCI

Yorum

YABANCI

( 7 kişi )

6

Yorum

14

Beğeni

5,0

Puan

98

Okunma

YABANCI

Boş bir teselliyle gelme üstüme,
Derdime ortakmış gibi durma karşımda,
Yorulmuş bir kalbi boşuna yorma,
Sen bu yangını görmezsin, duyamazsın...

​Çözebilir misin ruhumun düğümünü?
Silebilir misin dünden kalan izleri?
Görmedin ki içimin çöktüğünü,
Taşıyamazsın bende duran gizleri.

​Ulaşabilir misin sustuğum yere?
Gecenin sesini duyabilir misin?
Kırılan kalbimi döksem bir kere,
Eğilip o camı toplayabilir misin?

​Milyonca kalabalık girmiş araya,
Kendi yurdumda bir yabancı gibiyim...
Merhem kâr etmez artık bu yaraya,
Kendimi kaybettim, arar gibiyim...

​Boşuna teselli vermeye kalkma bana!
Yolunu kaybetmiş bir gölgeyim dünyada,
Ben kendimi sürgün ettim bu yaştan sonra...

10 05 2026

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (7)

5.0

100% (7)

Yabancı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yabancı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YABANCI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Servet Bardak
Servet Bardak, @servetbardak
17.5.2026 00:01:17
5 puan verdi
Yüreğinize kalemine sağlık değerli hocam saygılar sunarım
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
16.5.2026 21:56:53
5 puan verdi
Sesindeki o derin yorgunluk, kırgınlık ve her şeyden önemlisi sitem öyle güçlü bir dalga gibi çarpıyor ki insana... "Görmezsin, duyamazsın" dediğin yerden yazıyorum bu yüzden. Haklısın; ne o yangının sıcaklığını birebir tenimde hissedebilirim ne de sustuğun o ıssız derinliğe tam anlamıyla ayak basabilirim. Dışarıdan söylenen her sözün, uzatılan her hazır tesellinin yaranın üzerinde ne kadar eğreti ve boş duracağını çok iyi anlatmışsın.

İnsanın en büyük yalnızlığı, kalabalıklar içindeyken ya da ait olduğunu sandığı yerde köksüz hissettiğinde başlar. Kendi içine sürgün edilmiş, yolunu kaybetmiş bir gölge hissi... Bu, sadece bugünün değil, geçmişten devralınan o ağır izlerin ve kırılan o camların yükü. Eğilip o camları toplamaya kalkmak bile bazen canı daha çok yakar, bilirsin.

​Sana boş bir teselli vermeyeceğim, çünkü bu şiir zaten teselli istemeyen, sadece anlaşılmayı ya da belki de sadece kendi sesini dünyaya çarpmayı isteyen bir ruhun çığlığı.

Ama şunu söyleyebilirim: Sustuğun o yerden, o karanlıktan ve yorgunluktan geriye böylesi güçlü, sarsıcı dizeler kalabilmişse; içindeki o yangın hâlâ bir şeyleri yaratacak kadar canlı demektir.

​Kalemine, o yaralı ama muazzam güçlü yüreğine sağlık. Kendini aradığın bu yolda, bu dizeler en azından senin kendi ayak izin olarak kalacak.
TEBRİKLER KUTLARIM YAZDıRAN YÜREĞİNİ
sado63
sado63, @sado63
16.5.2026 20:53:08
Kaleme, emeğe, yüreğe saygıyla,
Doyumsuz du, kaleminiz üşümesin. Şiir gönlünüze sağlık. Şirce kalın📖🖋🍀
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
16.5.2026 20:22:13
5 puan verdi
Merhaba
Güzel şiir
Bizde okuduk, kutladık ve alkışladık yürekten
Gönlün abat olsun, tüm şiirlerin mükemmel olsun
ŞİİRLE KAL, SEVGİYLE KAL, HOŞÇA KAL
Kul Seyyah
Kul Seyyah, @kul-seyyah
16.5.2026 20:11:57
5 puan verdi
Çözebilir misin ruhumun düğümünü?
Silebilir misin dünden kalan izleri?
Görmedin ki içimin çöktüğünü,
Taşıyamazsın bende duran gizleri.

Değerli dost şair, kaleminizden öyle güzel ve anlamı çok derinlerde olan duygusal bir şiir okudum.
Yılların yorgunluğunu ve yaşamın zorluğunu anlatan şiiriniz “çözebilir misin ruhumun düğümünü?/ Silebilir misin dünden kalan izleri?” Mısraları bir insanın tüm yaşamının ne denli zorluklardan geçtiğini anlatan çok derin bir iç döküş.
Yüreğinize, gönlünüze ve emeğinize sağlık. Tebrik ediyorum ve yürekten kutluyorum sizi.
Selam ve saygılarımla esenlikler dilerim. Mutlu ve huzurlu bir yaşam dileklerimle iyi akşamlar.
AT
ATN82, @atn82
16.5.2026 19:45:13
5 puan verdi
Ne kadar güzel anlatmışsın kelimelerle insanı kendinden başkasinin anlayamayacağını kimsenin kimseye derman olmucağını içindeki fırtınaya kimsenin çare olmadığını kalemine yüreğine sağlık
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL