Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
çetin örnek
çetin örnek

Dejavu

Yorum

Dejavu

( 18 kişi )

6

Yorum

27

Beğeni

5,0

Puan

391

Okunma

Dejavu

Şiirin hikayesi çook eski olduğu kadar belleğimde sancısı bitmeyen sarhoş ritüeli gibidir.
2017 yazıyor etikette fakat daha nostaljik anımsamalar içerir ’dejavu’ güdüsünde...




bahar ressamı çılgınlığında
hayatın renkleri akarken kadim tablodan
güz gurbetinde donuyor
sahil ve deniz

teni solgun fotoğraf
senfonik bir dalga bekleyişinde
istiridye kulağında uğultu
aforizma bağlanmış gözlerine martıların
birde not düşmüşüm beyazı üşüyen kanatlarına
mutluyuz..diye


mavilerin huzuru,diğerine değdiği yer
ân ki hiç bozulmayan ıssız çizgi

yılların b/oyaları dökülüyor tuvale
gözlerimizin radarından çıkıyor ressam

bileyli gıyotinlerin acıtmadığı rüzgar
esrik bir sevdanın t/adını getiriyor
salkımların sessiz ışığı sızıyor yüzüne/

tanıktı deniz de

ilk öpüşün..noktalara tutunan ürpertisine/


izdüşüme saplanıyor zamanın gölgesi
sınıyor duygularımı
özlem duvarına asılıyor hayretim
sırtımdan vuruyor dejavu
bırakıyor avcuma ıslak bir resim..

içinde/

çiçek ve uçurum...



Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (18)

5.0

100% (18)

Dejavu Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Dejavu şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Dejavu şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
22.11.2025 13:08:22
5 puan verdi
Yüreğinize ve kaleminize sağlık. Her zamanki gibi etkileyici ve derin bir şiirdi. Okurken duygulandım ve keyif aldım. Böyle güzel eserler okumak her zaman büyük bir zevk. Yüreğinize sağlık, saygılar, selamlar.
şaire şebnem örs
şaire şebnem örs, @airc-ebnemc-rs
5.11.2025 22:45:19
5 puan verdi
Yüreğiniz dert görmesin
Şiir dünyasında kalın
Hoşça kalın 🌸🍂✍🌸
Ferda,ca
Ferda,ca, @ferda-ca
5.11.2025 20:26:32
5 puan verdi
Şiir, zamanın ve belleğin iç içe geçtiği bir duygu tablosu gibi. “Dejavu” temasıyla, geçmişin izleri bugünün renklerine karışıyor. Görsel imgeler tuval, istiridye, martı, mavi hem dış dünyanın hem de iç dünyanın yansımaları. Özlem, sevda ve hatıra; bir tablo gibi yeniden canlanıyor, sonra tekrar siliniyor.

Son dizelerdeki “ıslak bir resim… içinde çiçek ve uçurum” ifadesi, şiirin tüm duygusal derinliğini özetliyor: güzelliğin içinde hep bir düşüş, bir eksiklik var.

Tebrikler

Saygılarımla hocam 🧿🙏

DÜŞLER SIĞINAĞI
DÜŞLER SIĞINAĞI, @dusler-siginagi
5.11.2025 20:21:36
5 puan verdi
muhteşem
tebrikler
selam ve sevgiler
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
5.11.2025 20:00:30
5 puan verdi
Güzel şiir
Kutlarım değerli kalemi ve eserini,
Nice güzel paylaşımlara hep birlikte yelken açmak dileklerimle
Şiirle kal, sevgiyle kal, sağlıkla kal, hoşça kal
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
5.11.2025 19:07:34
5 puan verdi
Nous avons déjà vu hocam. Harika bir şiir; Bu şiir, duygu ve hatıraların iç içe geçtiği bir “dejavu” hissi yaratıyor; renkler, deniz ve zaman imgeleriyle hem hüzün hem de tatlı bir özlem yansıtıyor. yüreğinize gönlünüze emeğinize sağlık. Saygılar selamlar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL