Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
yarsuad
yarsuad

İKİDEVLET BİR MİLLET

Yorum

İKİDEVLET BİR MİLLET

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2023

Okunma

İKİDEVLET BİR MİLLET

İKİDEVLET BİR MİLLET


Adanada nevruz kutlarken ,navruz
Elimize misafirdin, karagözlü
Bahar gibi dirilttin gönlümüz
Sen ne şirin şeydin kargözlü

Nevruz bayramında, bahar ayında
Karstan selâmdın , sen Gara gözlü 
Iğdır ovasın, Hasret köprüsünde
Türküler dillenmiş, ay Gara gözlü

Nevruzumuz kutluyorlar, de ‘beli’
Gardaşlık ‘ne güzel’ ay Gara gözlü 
Irkların ev sahibi, Anadolu 
Yetmiş iki millet bir, Gara gözlü

Aygız; Anadolu’m kadar Duru’san
Kars Kara bağa benzer, Gara gözlü 
Ahh, Kerküğün ahı, zarı, yarısan
Gadana kurban olum, Gara gözlü

Karagözler, Karabağın matemi
Gözlerin Anadolu’m, Gara gözlü 
Karagözün Memleketin hatemi
Umudun, aşk diyarı, Gara gözlü

Karabağlıyam, Kara bağ aşkına
Esir yurtlardan haber, Gara gözlü 
Ney menem ,neyzen sen;Allah aşkına
De görüm, mende bilim Gara gözlü

Sen niye ağlarsın ki ,men dururken
Karabağın’mı esir, Gara gözlü 
Çırpınan Karadeniz ‘ahh’ ederken
Gardaşlar niye düşman, Gara gözlü

Kaybolan değerler Ata vefası
‘Kudret, damarlarda kan’ Gara gözlü
‘Vatandır’; Edirne’yle Kars arası
İKİ DEVLET BİR MİLLET Gara gözlü 

Ulusların politakası yüzünden 
Garabag,kan ağlar ay garagözlü
‘Bir millet iki devlet’ sözünden
Daha Kutsal söz, var’mı Gara gözlü?

Şahabendeyem, arzuhalim şaha
Kültürel Kerbela, sen Gara gözlü 
Hak de, Rab de, her yol çıkar, Allaha
‘Birlik’ halayında ’hak’ de Gara gözlü 

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
İkidevlet bir millet Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İkidevlet bir millet şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İKİDEVLET BİR MİLLET şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Göktürkmen
Göktürkmen, @gokturkmen
12.11.2008 20:53:34
Anadolu temeline oturttuğunuz şiiriniz, bu temel üzerinde "neçe" gözel olsa da ( duygusal olarak çok hoş çünkü), durmaz,çöker de altında kalırız karındaşım, aybalam !

Anadolu "Anatolia"dır. Belirttiğiniz gibi, -yetmiş iki millete bir göz
-bakmak- da Terekeme'nin asaletine yakışar elbette !

Hep biz mi onlara bir göz bakacağız? Yatırıp "döşşek", kaldırıp sırtımıza bir vurmadıkları "semer" ile -eşşek- eyleyeceklerde haşa , biz hala "Homo Anatoliancus" edebiyatı yapacağız?!

Sanmam! Ama malumaliniz suimisalden verdiğimiz "semer ve eşşek" örneği ile söyleyerek ve az da: Ya karındaşım diyorum, hadi -eşşeğin-haysiyetini anladım da, yani "esemerin" olsun bari hiç mi hatıcağızı yoktur, 72 millet bir göz baktıklarımız yanında !?

Valla "kör" bile Allah'a nasıl bakarsa, Allah ona öyle bakamış, az da onlar Teraikeme'ye bakışlarını değiştireler önerdim.

Esenlik.

Ve hoşgeldiniz..


Göktürkmen tarafından 11/12/2008 8:57:16 PM zamanında düzenlenmiştir.

Göktürkmen tarafından 11/13/2008 8:24:58 AM zamanında düzenlenmiştir.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL