Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
cosari
cosari

OĞULA NASİHAT

Yorum

OĞULA NASİHAT

( 1 kişi )

0

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

123

Okunma

OĞULA NASİHAT

Kendi benliğini aşan yiğitler
Dört duvar içine tıkılmaz oğul
Ülküsü gönlünden taşan yiğitler
Girdiği davadan çekilmez oğul

Saygı göstermeli her düşünceye
Doğru yoldan gitmek gerek yüceye
Emekle varılır her neticeye
Her toprağa buğday ekilmez oğul

Kabe’ye giderek olsan da hacı
İnsanı sevmektir kalbin ilacı
Ne kadar sallarsan salla ağacı
Yapraklar zamansız dökülmez oğul

Riyakâr insanlar iki yüzlüdür
Vicdansız yürekler hep aç gözlüdür
Gönülden yapılan yardım gizlidir
İyilikler başa kakılmaz oğul

Her hatadan bir ders kapmak gerekir
Girilen yanlıştan kopmak gerekir
İyi hesap kitap yapmak gerekir
Pire için yorgan yakılmaz oğul

Coşari’nin sözü alınır kale
Doğruyu yazmalı her bir makale
İnsanlık adına kurduğun kale
Top ile tüfekle yıkılmaz oğul

30.01.2024/Samsun


İbrahim COŞAR

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Oğula nasihat Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Oğula nasihat şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
OĞULA NASİHAT şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL