Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Abdurrahman Günay
Abdurrahman Günay

FUZULİ İŞGAL

Yorum

FUZULİ İŞGAL

0

Yorum

4

Beğeni

0,0

Puan

133

Okunma

FUZULİ İŞGAL

Dünyaya geldim, sevindiniz;
Yer açtınız aranızda.
Demediniz bir günden güne,
Eh, yeter ama!

Küçümencik çocuktum,
Karıştım oyunlarınıza...
Abi oldunuz, abla oldunuz;
Okula gittim sonra.

Gidilmedik yol yoktu,
Doğru yolu siz bellettiniz.
Öğretmenlerim hakkınız çok,
Helâl edin hakkınızı bana!

Meslekti, evlilikti, askerlikti...
Çorap söküğü gibi, birbiri ardına...
Ne, nasıl, ne zaman anlamadım,
Baba oldum dedim, babama!

Su bu, akar köprü altından;
Benim de ömrüm öyle aktı!
Payıma düşen kondu nihayet,
Delikli bir kuruş gibi avcuma!

Fuzuli işgale girer mi bilmem,
Söküleceğim günü bekliyorum şimdi!
Boyası kavlamış eski tip bir gemi,
Bağladılar beni de bu limana!


Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Fuzuli işgal Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Fuzuli işgal şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
FUZULİ İŞGAL şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL