Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
Midayet Kara
Midayet Kara
VİP ÜYE

Düşmanlık Niye

Yorum

Düşmanlık Niye

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

57

Okunma

Düşmanlık Niye

DÜŞMANLIK NİYE
Atam fabrika yaptı, birileri kapattı
Cepleri dolsun diye, yapılanları sattı
Öncekiler çalıştı, bunlar yan gelip yattı
Sorarım bu düşmanlık niye, bu nefret niye

Her şeyi sattınız, bir şey kalmadı devlette
Artık çok oldunuz, sabır tükendi millette
Lanet olsun lanet, yokluk denen bu illete
Sorarım bu düşmanlık niye, bu nefret niye

Yüz yıllık cumhuriyeti, kökünden yıktınız
Din imanla kandırıp, sümüklüye taptınız
Hep birlikte olup, ülke de darbe yaptınız
Sorarım bu düşmanlık niye, bu nefret niye

Yaşım yetmiş ikidir, böyle yaşam görmedim
Ülkem için çalıştım, bana mısın demedim
Mücadele ettim, kendimden ödün vermedim
Sorarım bu düşmanlık niye, bu nefret niye
Ocak 2019
Midayet Kara

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Düşmanlık niye Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Düşmanlık niye şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Düşmanlık Niye şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL